4 Ιουνίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 4.6.2021

Αόρατο γλυπτό πούλησε ο Σαλβατόρε Γκαράου έναντι 18.000 δολαρίων. «Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει» υποστηρίζει.
Και (λόγω και του τίτλου): 
«Η Ωραία της Ημέρας», η αριστουργηματική ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ με την Κατρίν Ντενέβ. 

Ο Σαλβατόρε Γκαράου πούλησε αόρατο γλυπτό! 
(φωτογραφία επάνω αριστερά)

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου πούλησε ένα ... αόρατο γλυπτό στην τιμή των 18.000 δολαρίων. Το γλυπτό Io Sono (Εγώ είμαι), όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, υπάρχει αλλά όχι σε υλική μορφή, και στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα «κενό». 
«Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, υπάρχει» υποστηρίζει. 
Ο 67χρονος καλλιτέχνης διευκρίνισε ότι «το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, αυτό το "τίποτα" έχει βάρος. Επομένως, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, που υπάρχουν μέσα μας. Μοιάζει πολύ με το πώς "δίνουμε μορφή σε έναν Θεό που δεν έχουμε ξαναδεί"» υπογράμμισε.
Το «γλυπτό» προορίζεται να εκτεθεί σε τετράγωνο 1,5Χ1,5 μ. σε ιδιωτικό χώρο απαλλαγμένο από εμπόδια. 
O Γκαράου συμπεριέλαβε πιστοποιητικό αυθεντικότητας, το οποίο έδωσε στον αγοραστή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr 


«Η Ωραία της Ημέρας»

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στα θερινά της χώρας, τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας. 
Σε μια από αυτές «Η Ωραία της Ημέρας», η αριστουργηματική ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ (1966), βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα, σε ειδικά αποκατεστημένες κόπιες 4K. 
Η Κατρίν Ντενέβ (φωτογραφία επάνω) δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της στο ρόλο της Σεβερίν, μιας όμορφης αλλά ψυχρής ερωτικά συζύγου ενός γιατρού. Αποφασίζει να γίνει πόρνη πολυτελείας σε οίκο ανοχής, με το ψευδώνυμο «Ωραία της Ημέρας», όπου κι εκπληρώνει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις των πελατών της. 
Ένα αριστοτεχνικό παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, από έναν Μπουνιουέλ χλευαστικό απέναντι στα αστικά ερωτικά ήθη όσο ποτέ.
Μια από τις κλασικότερες ερωτικές, ψυχαναλυτικές ταινίες όλων των εποχών, σκανδαλώδης στην εποχή της, μεγαλειώδης πάντα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου