2 Ιουνίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 2.6.2021

Η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ κληρώνει… όπλα ως κίνητρο για εμβολιασμό.
Ένα κοπάδι ελεφάντων πηγαίνει ...εκδρομή στις πόλεις της Κίνας!
Ένα φουσκωτό μπουφάν διευρύνει τα όρια της μόδας και πετάει σαν ...μπαλόνι.

ΗΠΑ: Πολιτεία κληρώνει… όπλα ως κίνητρο για εμβολιασμό

Ως και… όπλα χαρίζει στους πολίτες της η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, για να τους πείσει να εμβολιαστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της, Τζιμ Τζάστις (φωτογραφία επάνω αριστερά), ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη την καθιέρωση λοταρίας από τις 20 Ιουνίου έως τις 4 Αυγούστου με δώρα συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. «Μπορεί να κερδίσετε κάτι απίστευτο», δήλωσε σαν διαφημιστής ο κυβερνήτης της πολιτείας, που είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Τα δώρα που θα κληρώνονται περιλαμβάνουν δύο τετραετείς υποτροφίες για νέους ηλικίας 12 έως 25 ετών, καθώς και χρηματικά έπαθλα, φορτηγάκια και άλλα.
Εκείνο όμως που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το ότι συμπεριλαμβάνει και όπλα μεταξύ των δώρων, καθώς και άδειες κυνηγιού, που θα μοιράζονται εντελώς στην τύχη, με μόνο κριτήριο το εαν κάποιος έχει κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα θα κληρωθούν πέντε πιστόλια και πέντε κυνηγετικά τουφέκια, καθώς και ένας αριθμός διά βίου κυνηγετικών αδειών.
Πηγή: kathimerini.gr 

Κίνα: Ένα κοπάδι ελεφάντων πάει εκδρομή στις πόλεις

Μία παρέα 15 ελεφάντων έχει πάει εκδρομή στην Κίνα και μέχρι στιγμής έχει διασχίσει εκατοντάδες χιλιόμετρα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, περνώντας από πόλεις και αυτοκινητόδρομους και λεηλατώντας καλλιέργειες στο πέρασμά του.
Το κοπάδι των παχύδερμων, περίπου15 και με τρία μωρά ελεφαντάκια ανάμεσά τους, άφησαν στα μέσα Απριλίου το καταφύγιό στο οποίο ζουν στην Σισανμπανά, μια μεθοριακή περιοχή με το Λάος και τη Μιανμάρ, για να κατευθυνθούν βόρεια σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.
Χθες, Τρίτη 1 Ιουνίου, το κοπάδι βρισκόταν σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από την μητρόπολη Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, η οποία έχει οκτώ εκατομμύρια κατοίκους.
Η εθνική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες των ζώων που διασχίζουν πόλεις τη νύχτα, σταθμεύουν σε μεγάλους οδικούς άξονες ή ακόμη «λεηλατούν» χωράφια με καλαμπόκι. Οι ζωολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που ώθησε το κοπάδι να εγκαταλείψει το καταφύγιό του και να ακολουθήσει μια τόσο μακρινή διαδρομή. Οι ελέφαντες που ζουν ελεύθεροι στη φύση προστατεύονται στην Κίνα, όπου ζει ένας πληθυσμός περίπου 300 ζώων.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Ένα μπουφάν που πετάει σαν μπαλόνι

Με στόχο να διευρύνει τα όρια της μόδας και του ντιζάιν, ο Άντριου Κόστμαν παρουσίασε το «HELIUM-10000», το πρώτο φουσκωτό μπουφάν το οποίο μπορεί στην κυριολεξία να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του κατόχου του λες και είναι μπαλόνι.
Σχεδιάστηκε στην Ιταλία και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία με τη βοήθεια ντόπιων τεχνουργών. Eίναι ανθεκτικό και ελαφρύ χάρη στο «top secret» υλικό του και διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.
Μπορεί να φορεθεί όπως κάθε μπουφάν, αλλά ο κάτοχος του μπορεί και να το βγάλει βόλτα κρατώντας το από προσαρμοσμένο κορδόνι. Συνοδεύεται από κύλινδρο με ήλιον για πολλαπλά φουσκώματα. Θα κατασκευαστούν μόνο 100 κομμάτια τα οποία θα διατίθενται σε τιμή εκκίνησης 10.000 δολαρίων το ένα.
Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου