7 Ιουνίου 2013

Στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου "επιστρέφει" ο Μίκης Θεοδωράκης

Στη Μακρόνησο, τον τόπο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί στις 6 Ιουλίου η παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «Ποιος τη ζωή μου», κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

Το πράσινο φως για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης έδωσαν κατά τη χτεσινή τους συνεδρίαση ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, με το σκεπτικό ότι δεν θα προκληθεί βλάβη στον ιστορικό τόπο.

Η παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο και για τον λόγο αυτό τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην οριστούν τέλη για τη χρήση του χώρου, παρά μόνο το ποσό των 1.600 ευρώ για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Η παράσταση παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο θέατρο Μπάντμιντον, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο 'Αρης Λεμπεσόπουλος. Στην παράσταση καταγράφεται η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, πλαισιωμένη από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.

Για την παράσταση στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου ο δήμος Λαυρεωτικής θα δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο.

________________
Πηγές: http://www.ethnos.gr και http://news.in.gr 07.06.2013


yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Τελικά στο θέατρο Βράχων, στην Αθήνα στις 15 Ιουλίου και όχι στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί θα κάνει την καλοκαιρινή της έναρξη η παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου». Και αυτό γιατί προβλέπεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή Λαυρίου - Μακρονήσου, εκείνες τις ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή