21 Ιουνίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ ψάχνει το δρόμο της, αν υπάρχει...

«Δεν χρειάζεται η χώρα εκλογές και η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» αναφέρει ο Φώτης Κουβέλης σε γραπτή του δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, όπου αποφασίστηκε η απόσυρση των κυβερνητικών στελεχών του κόμματος, από την κυβέρνηση.
Προφανής αντίφαση λόγων και πράξεων.

Ο κ. Κουβέλης, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του μετά τη διαφωνία του για την ΕΡΤ, τονίζει ότι «η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα, με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις και επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία... » αναφέρει ο κ. Κουβέλης.
Ίσως το σχόλιο του Αντ. Σαμαρά, που επικαλείται μικρό απόσπασμα από από όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος, μας διαφωτίζει για πως βλέπουν πλέον οι χθεσινοί του εταίροι της ΔΗΜΑΡ την "μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα".
«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Ελπίζουμε στη στήριξη και της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βενιζέλος θαρραλέα στήριξε την λύση αυτή. Και έχει δίκιο όταν λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το βάρος της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση» είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, αναφέρεται ότι η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν μετέχει στην κυβέρνηση και «ζήτησε από τους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους». Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 14 υπέρ, 4 κατά και 1 αποχή από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και με 11 υπέρ, 2 κατά και 1 αποχή από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ας δούμε όμως και τον αντίλογο από τα 4 μέλη (κκ. Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη) της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που διαφώνησαν και υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειοθώτα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του".

___________________
Πηγή (σχετικά με τα γεγονότα μόνο): http://www.kathimerini.gr 21.06.2013








yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου