17 Ιουνίου 2013

Moody΄s: Credit negative για Ελλάδα οι εξελίξεις σε ΕΡΤ και ΔΕΠΑ

"Τόσο το ξέφτισμα της πολιτικής συναίνεσης όσο και η ολίσθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, είναι credit negative για την Ελλάδα", αναφέρει η Moody’s.

Όπως επισημαίνεται, η κίνηση της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα να κλείσει την ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, απείλησε την πολιτική συναίνεση για τις δημοσιονομικές προσπάθειες της χώρας. Επιπλέον, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας δεν ανταποκρίνεται στους στόχους.

Ειδικότερα η Moody’s αναφέρει:
"Αν και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν αποτελεί το κεντρικό μας σενάριο, το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πολιτικό περιβάλλον συνεχίζει να θέτει πτωτικά ρίσκα για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος διαρθρωτικών προσαρμογών και οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας".

Επίσης, η Moody’s κάνει λόγο για ολίσθηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα αποδεικνύεται επίσης "προβληματικό". Την προηγούμενη Τρίτη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειες για την πώληση της ΔΕΠΑ δεν έφεραν αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρξαν προσφορές, και ότι είχε λάβει μόνο μια προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ. Η υστέρηση στους στόχους του προγράμματος ιδιωτικοποίησης αναδεικνύει το ρίσκο εκτέλεσης αυτού, που αποτελεί credit negative για τη χώρα.

____________________
Πηγή: http://www.capital.gr Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου