29 Ιουνίου 2013

Telegraph: 20 αξιομνημόνευτες γκάφες πολιτικών...

Πριν από 50 χρόνια, ο Τζον Φ. Κένεντι απευθυνόταν στους κατοίκους του Βερολίνου με τη διάσημη φράση: "Είμαι και εγώ Βερολινέζος". Παρά το γεγονός ότι η φράση είναι γραμματικώς σωστή, η λέξη "Berliner" χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για ένα... ντόνατς μαρμελάδας!

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την ατυχή στιγμή, η Telegraph συγκέντρωσε 20 συνολικά γκάφες πολιτικών:


"Ήμουν πρόσφατα σε μια περιοδεία στη Λατινική Αμερική, και για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν είχα μελετήσει Λατινικά στο σχολείο, ώστε να μπορώ να συνομιλήσω με αυτούς τους ανθρώπους" - Νταν Κουέιλ, 44ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

"Όσον αφορά το θέμα των Μαλδίβων ή Φώκλαντ, πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε ουδέτεροι" - Μπαράκ Ομπάμα για την υπόθεση των νήσων Φώκλαντ ή Μαλβίνας.

"Amigo! Amigo!" - Τζορτζ Μπους, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μια σύνοδο της G-8.

"Μοιάζετε σαν να είστε έτοιμος για ύπνο" - Δούκας του Εδιμβούργου προς τον πρόεδρο της Νιγηρίας, ο οποίος είναι ντυμένος με την παραδοσιακή φορεσιά.


"Ο λαός του Περού, νομίζω ότι αξίζει κάτι καλύτερο" - Ντικ Τσέινι, ασκώντας κριτική στον Ούγκο Τσάβες, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

"Είναι υπέροχο να επιστρέφεις στην terra cotta" - Τζον Πρέσκοτ, πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης.

"Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και φοβάμαι ότι είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας, ειδικά δεδομένου της κατάστασης στα σύνορα Ιράκ/Πακιστάν" - Τζον Μακέιν κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2008 
(σ.σ.: οι δύο χώρες δεν έχουν κοινά σύνορα...).

"Καταφέρατε να μην φαγωθείτε;" - Δούκας του Εδιμβούργου σε έναν βρετανό ταξιδιώτη στην Παπούα Νέα Γουινέα.

"Τους τελευταίους 15 μήνες ταξιδέψαμε σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα έχω πάει σε 57 πολιτείες. Μένει μόνο μια ακόμα" - Μπαράκ Ομπάμα (σ.σ.: οι ΗΠΑ έχουν 50 πολιτείες).


"Όταν το αεροπλάνο έχει πιάσει φωτιά, δεν μπορείς να πας πουθενά. Δεν υπάρχει οξυγόνο από έξω, διότι τα παράθυρα είναι κλειστά. Δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα. Αυτό είναι πρόβλημα" - Μιτ Ρόμνεϊ.

"Η Συρία είναι η διέξοδος του Ιράν προς τη θάλασσα" - Μιτ Ρόμνεϊ (σ.σ.: οι δύο χώρες δεν έχουν κοινά σύνορα...)

"Αγαπώ την Καλιφόρνια, ουσιαστικά μεγάλωσα στο Φοίνιξ" - Νταν Κουέιλ (σ.σ. Το Φοίνιξ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας των ΗΠΑ Αριζόνα).

"Είναι απόλαυση να είσαι σε μια χώρα που δεν κυβερνάται από το λαό της" - Δούκας του Εδιμβούργου προς τον δικτάτορα της Παραγουάης Αλφρέδο Στρέσνερ.

"Φοβάμαι ότι το νησί θα έχει τόσο υπερπληθυσμό που θα αναποδογυρίσει" - Ρεπουμπλικάνος Χανκ Τζόνσον για το νησί Γκουάμ.

"Μπορείτε στην πραγματικότητα να δείτε τη Ρωσία από εδώ στην Αλάσκα" - Σάρα Πέιλιν.


"Οι πιο πολλοί από εσάς δεν είστε απόγονοι πειρατών;" - Δούκας του Εδιμβούργου προς τους κατοίκους των νησιών Κέιμαν.

"Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι στην υπέροχη πολιτεία του Σικάγο" - Νταν Κουέιλ.

"Η Αφρική ήταν μια χώρα στο χείλος του γκρεμού" - Γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ

"Ουμπεκιμπεκιμπεκιμπεκιστανσταν... ένα μικρό ασήμαντο κράτος" - Χέρμαν Κάιν παλεύει με την προφορά του Ουζμπεκιστάν.

"Εάν ταξιδεύετε όσο εμείς, εκτιμάτε τις βελτιώσεις στα αεροπλάνα, που σχεδιάζονται για να έχουν λιγότερο θόρυβο και περισσότερη άνεση - με την προϋπόθεση ότι δεν ταξιδεύετε σε κάτι που ονομάζεται οικονομική θέση, η οποία ακούγεται άθλια" - Δούκας του Εδιμβούργου προς την Aircraft Research Association.
_________________
Πηγή: http://www.cytoday.eu  27/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου