2 Ιουνίου 2013

Focus: " Οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ελλάδας"

 Δριμύτατη επίθεση στους αποτυχημένους πολιτικούς της χώρας μας, εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Focus (στην ηλεκτρονική του έκδοση) με τον τίτλο: «Από την κυβερνητική κλίκα στη φυλακή», όπως αναφέρει χθες το Capital.gr .

Το Focus γράφει για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, την αποτυχημένη ελίτ της Ελλάδας, το πολιτικό τοπίο που αλλάζει, ενώ παρουσιάζει και τους οκτώ Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με το συντάκτη του άρθρου είναι οι: 

Γιώργος Παπανδρέου: Το Focus αναφέρει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και πως ορισμένοι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ τον θέλουν πια εκτός κόμματος. Ειρωνεία, γράφει το περιοδικό, ο Παπανδρέου κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή κρίση. 

 Άκης Τσοχατζόπουλος: Υπουργός από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το 2004 και κάποτε Νο2 του ΠΑΣΟΚ, δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Λέγεται πως πήρε μίζες εκατομμυρίων για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Έχει ήδη καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν.

 Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην προστατευόμενος του Παπανδρέου αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του.

Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη: Οι τρεις πρώην υπουργοί κάποτε ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα» του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης. Ο καθένας τους έχει τώρα το δικό του κόμμα.
Κώστας Καραμανλής: Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας τα οικονομικά της Ελλάδας βγήκαν τελείως εκτός τροχιάς. Από το 2009 ο Καραμανλής κάθεται στα πίσω έδρανα της Βουλής. Απ’ όταν εγκατέλειψε την εξουσία, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη Βουλή. 

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση. Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ. Καθαιρέθηκε με δικαστική απόφαση γιατί είχε σβήσει πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατήριο καυσίμων.

______________
Πηγή: http://www.capital.gr 01.05.2013. Τα σκίτσα είναι της Έφης Ξένου.


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου