12 Ιουνίου 2013

ΝΕΡΙΤ το όνομα της νέας ΕΡΤ

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου που περιγράφει (στα 17 άρθρα του) την σύσταση του νέου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ). Θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ανήκει στο Δημόσιο και θα εποπτεύεται από τις κρατικές Αρχές.

Αρχικά το Εποπτικό Συμβούλιο θα συντάξει το 10ετές στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ. Θα ακολουθήσει έρευνα της αγοράς και μελέτες, προκειμένου από τα συμπεράσματά τους το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ να αποφασίσει ποια θα είναι η εμπορική επωνυμία που θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή ο διακριτικός τίτλος της.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν, μετονομαστούν ή διατηρηθούν τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστότοποι κτλ. που θα αποτελούν το «μπουκέτο» υπηρεσιών της εταιρείας.

Η αποτίμηση των σημερινών περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ θα οδηγήσει στον καθορισμό του αρχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, ενώ τα έσοδα που θα έχει θα προκύπτουν και πάλι μέσω και του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού.

Στην ΝΕΡΙΤ και τα διάφορα κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοτόπους κτλ που θα ελέγχει θα προσληφθούν και θα εργάζονται τόσο μόνιμοι με σύμβαση εργασίας αορίστου και
ορισμένου χρόνου, όσο και συμβασιούχοι.Οι αποδοχές κάθε εργαζόμενου θα καθορίζονται με ατομική σύμβαση εργασίας.

Παράλληλα, με πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου θα μπορούν να ανατίθεται έργα για απευθείας εκτέλεση σε δημοσιογράφους, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, καλλιτέχνες κτλ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επεσήμανε ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου, θα απασχολεί τουλάχιστον 1000 με 1200 άτομα, ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Για το υπάρχον προσωπικό διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο, αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτά στις εξαγγελίες. Ελπίζουμε στην πράξη: να μην αλλάξει ο Μανωλιός και φορέσει τα ρούχα του αλλιώς.


Ολόκληρο το νομοσχέδιο
http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/nea_ert_id28612756.pdf


Πηγή: http://www.ethnos.gr 12.06.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου