3 Ιουνίου 2013

Μείωση της κυκλοφορίας των εφημερίδων σε ολόκληρο στον κόσμο

Η κυκλοφορία των εφημερίδων και τα διαφημιστικά τους έσοδα έχουν εδώ και χρόνια πτωτική πορεία στις ώριμες αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς το αναγνωστικό κοινό μετακινείται προς το Ίντερνετ ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Έτσι και το 2012 η παγκόσμια κυκλοφορία των εφημερίδων μειώθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα διαφημιστικά έσοδα σημείωσαν πτώση κατά 2%, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε παγκόσμιο συνέδριο της βιομηχανίας του έντυπου Τύπου.


«Η παγκόσμια κυκλοφορία στο σύνολό της έφτασε τα 523 εκατομμύρια φύλλα (ημερησίως)», δήλωσε ο Βενσάν Περέν, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN-IFRA).

«Η πρόκληση δεν έγκειται απλώς στη μεταφορά κοινών από το έντυπο στο ψηφιακό, αλλά στην προσέλκυση νεώτερων ανθρώπων», δήλωσε ο ίδιος καλώντας τους διευθυντές και τους εκδότες εφημερίδων, (οι οποίοι συμμετέχουν στο 65ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εφημερίδων που πραγματοποιείται φέτος στην Μπανγκόκ), να επιμείνουν στον αγώνα για την προσέλκυση της νεώτερης γενιάς στην παρακολούθηση των ειδήσεων, σε έντυπη ή σε ψηφιακή μορφή. «Δεν είμαστε πια ένας κόσμος στρατευμένων πολιτών, αλλά ένας κόσμος της ριάλιτι TV, του Twitter και του Facebook, συναναστρεφόμαστε μάλλον παρά στρατευόμαστε στην κοινωνία», ανέφερε ο Περέν.

Τελικά από ότι φαίνεται η παραδοσιακή "εφημερίδα" σε έντυπη μορφή, δεν είναι πλέον τίποτε άλλο παρά ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης...Πηγή: http://www.tovima.gr 03.06.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου