17 Ιουνίου 2013

Κον Μπεντίτ: Αυταρχικό το λουκέτο στην ΕΡΤ

«Ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ, αλλά όχι με αυτόν τον βίαιο τρόπο» ανέφερε ο Ντιανιέλ Κον-Μπεντίτ, και συμπλήρωσε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές «θυμίζουν Πούτιν και Ιράν».

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, ο οποίος βρίσκεται από χθες
 στην Αθήνα, σήμερα το πρωί έδωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ περίπου στις 15.30 επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο στούντιο της ΕΡΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί λύση, να ανοίξει η τηλεόραση και μετά με συζήτηση να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα της ΕΡΤ» τόνισε.

«Είμαι εδώ για να ακούσω» είπε. «Θέλω να ακούσω τη γνώμη των εργαζομένων για το πώς φαντάζονται τη δημόσια τηλεόραση, γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κρατική και τη δημόσια τηλεόραση».

«Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικός αυταρχικών καθεστώτων» σημείωσε ο κ. Κον-Μπεντίτ, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι το λουκέτο της ΕΡΤ θυμίζει Πούτιν και Αχμεντινεζάντ. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά το πώς θα γίνουν είναι το ζητούμενο» ανέφερε.

«Είναι απίστευτο ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να επιβάλει αλλαγές στην κοινωνία. Μια κοινωνία σαν την ελληνική δεν μπορεί να εμπλακεί σε έναν αγώνα όπου δεν υπάρχουν νικητές. Η Ελλάδα χρειάζεται δράση και όχι εκλογές (action, not election)» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ο κ.Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν τον Ερντογάν και κάνουν και οι δύο λάθος».

«Το μάθημα είναι ότι πρέπει να αποκοπούν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις» κατέληξε ο 
πρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων.

______________________
http://www.tovima.gr 17.06.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου