18 Ιουνίου 2013

Πως ερμηνεύουν την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ οι εκπρόσωποι της Συγκυβέρνησης

Ιωάννης Στουρνάρας (υπουργός Οικονομικών):

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του Διοικητικού της Συμβουλίου. Διατάσσεται, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός τω Πρωθυπουργώ να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέχρι τη σύσταση και λειτουργία του νέου φορέα. Για την κυβέρνηση μείζον θέμα και ζητούμενο είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση τόλμησε και φυσικά θα συνεχίσει. Και την Τετάρτη ελπίζουμε να υπάρξει η αναγκαία σύγκλιση.


Ευάγγελος Βενιζέλος (αρχηγός του ΠΑΣΟΚ):

«Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι από προχειρότητες και αντιφάσεις» είπε, χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως ένα καλό παράδειγμα. Είμαστε υπέρ της «ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης», αλλά σε πλαίσιο συμφωνημένο και ψηφισμένο από τη Βουλή.
Ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, δήλωσε ότι λέει στην πραγματικότητα ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να «μαυρίσει την οθόνη». «Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.


Φώτης Κουβέλης (αρχηγός της ΔΗΜΑΡ):

«Η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη. Όμως, άλλο αυτό και άλλο το μαύρο στους δέκτες» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας συντάσσεται με αυτό που έχει πει η ΔΗΜΑΡ "ότι κανένας δεν είχε και δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βγάζει μαύρο στην οθόνη".
«Με βάση και την απόφαση αυτή, οφείλει ο κ. Σαμαράς να θέσει αμέσως σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ και από κει και πέρα οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα όσα αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, πρέπει να δρομολογηθούν» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

_____________
Πηγή: http://www.tovima.gr 17 και 18.06.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου