24 Ιουνίου 2013

Ταξίδια: Σολοτούρν (Solothurn), Ελβετία

Σολοτούρν (Solothurn): Ένα από τα 26 καντόνια (διοικητικές υποδιαιρέσεις) της ομοσπονδιακής Ελβετίας, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκους Το ίδιο όνομα (Σολοτούρν - Solothurn) φέρει και η πρωτεύουσα σου καντονίου. Ίσως, δεν είναι από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελβετία, όμως, κατά την άποψή μας, είναι από τους πιο ενδιαφέροντες.
Πήγαμε, περπατήσαμε (πάντα στην παλιά πόλη), είδαμε κάποια από τα αξιοθέατα, και φύγαμε ευχαριστημένοι. 

Η Είσοδος (Πύλη) στην παλιά πόλη του Σολοτούρν (Das "Baseltor"):


Ναός: St. Ursen-Kathedrale Solothurn:

 St. Ursen-Kathedrale: μετά την πρόσφατη (2011-2012) εσωτερική ανακαίνισή του: 
 St. Ursen-Kathedrale: Και το Αρχαίο Ελληνικό στοιχείο δεν λείπει.


Περπατήσαμε στην Hauptgasse, που είναι ο βασικός δρόμος στην παλιά πόλη. Ξεκινά από την Πύλη (Baseltor), περνά από την Πλατεία Αγοράς (Marktplatz) και συνεχίζει. Εκεί υπάρχουν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Μερικές φωτογραφίες:






Το ποτάμι (Aare το όνομά του, γνωστό από τα σταυρόλεξα) που διασχίζει την πόλη του Σολοτούρν, δίνοντάς της μια ξεχωριστή χάρη. Σε όλες τις σημαντικές πόλεις της Ελβετίας το στοιχείο του νερού δεν λείπει. Είναι χτισμένες δίπλα σε μεγάλα ποτάμια ή λίμνες.


 Και μια άποψη της πόλης του Σολοτούρν από την κορυφή του ναού «St. Ursen-Kathedrale»:


 Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Σολοτούρν, το Schloss Waldegg


Μοναστήρι Μαρίαστάϊν (Kloster Mariastein): 
Βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του καντονίου του Σολοτούρν, λίγο έξω από τη μικρή πόλη του Metzerlen- Mariastein, μόλις λίγα μέτρα από τα σύνορα (που δεν υπάρχουν) με τη Γαλλία. 
Ένα μικρό εκκλησάκι μέσα στη γη στο Mariastein, σκαλισμένο στην πέτρα, αφιερωμένο στη Μαρία-Παναγία. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τόπους προσκυνήματος (ο δεύτερος) στην Ελβετία. 


Φωτογραφίες Takis Ant (Μάϊος 2013) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου