1 Ιουνίου 2013

Ανέκδοτο: Η κοπέλα και το νοίκι


Ένας παντρεμένος επιχειρηματίας συμφωνεί με ένα όμορφο κορίτσι να περάσουν μια νύχτα μαζί για 200 euro.

Πράγματι περνά τη νύχτα μαζί της, αλλά προτού φύγει της λέει πως δεν έχει μετρητά μαζί του, θα ζητήσει όμως από την γραμματέα του, να της ταχυδρομήσει αμέσως μια επιταγή με την αιτιολογία «Μίσθωμα για το Διαμέρισμα».


Κατά τη διαδρομή προς
 το γραφείο του ψιλομετανιώνει, θεωρώντας ότι το γεγονός δεν άξιζε την τιμή.

Έτσι βάζει την γραμματέα του, να της στείλει μια επιταγή μόνο για 100 euro, εσωκλείοντας στο φάκελο την ακόλουθη δακτυλογραφημένη σημείωση:

«Αξιότιμη Κυρία, συνημμένη θα βρείτε μια επιταγή με το ποσό των 100 euro για το μίσθωμα του διαμερίσματός σας. Δεν στέλνω το ποσό που αρχικά συμφωνήθηκε επειδή όταν νοίκιασα το διαμέρισμα, είχα την εντύπωση πως: Δεν είχε ξανανοικιαστεί, ότι θα έχει αρκετή θέρμανση και ότι ήταν αρκετά μικρό για να με κάνει να νιώσω άνετα, ζεστά και βολικά. Εντούτοις, ανακάλυψα ότι είχε νοικιαστεί προηγουμένως, ότι δεν είχε αρκετή θερμότητα, και ότι ήταν πάρα πολύ μεγάλο».

Παραλαμβάνοντας την επιταγή με το σημείωμα, το κορίτσι την επιστρέφει αμέσως με την ακόλουθη σημείωση:

«Αξιότιμε Κύριε, καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω πώς αναμένατε ένα όμορφο διαμέρισμα να παραμείνει μη κατειλημμένο. Σχετικά με τη θερμότητα, υπάρχει άφθονη αρκεί να ξέρετε πώς να την θέσετε σε λειτουργία. Όσον αφορά το μέγεθος, το διαμέρισμα είναι πράγματι κανονικού μεγέθους, αλλά εάν δεν έχετε αρκετά έπιπλα να το γεμίσετε, παρακαλώ μην κατηγορείτε την ιδιοκτήτρια. Στείλετε ολόκληρο το μίσθωμα που συμφωνήσαμε αμέσως, διαφορετικά θα αναγκαστώ να έρθω σε επαφή με την τωρινή ιδιοκτήτριά σας...»






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου