1 Ιουλίου 2016

Οι λεονταρισμοί Δρίτσα πριν την επίσημη επίσκεψή Τσίπρα στην Κίνα

Αφηρημένα ...Σχόλια 
Μπορεί να είχε αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με τη σύμβαση της Cosco αφού, μετα τους λεονταρισμούς Δρίτσα και τις ενστάσεις της κινεζικής εταιρείας, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε σε ολική αναδίπλωση αποδεχόμενη όλες τις απαιτήσεις της κινεζικής πλευράς. Όμως η σκιά που έριξε παραμένει βαριά στην επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα. 

«Η επίσκεψή μου στο Πεκίνο και τη Σαγκάη» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τμήμα της οποίας προδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «σηματοδοτεί την κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να πάμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με εφαλτήριο τη σημαντική συνεργασία μας στο λιμάνι του Πειραιά στη βάση μίας νέας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας...».

«Προσβλέπουμε σε μία στενότερη συνεργασία με την Κίνα, στο πεδίο της οικονομίας... Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει ιδιαίτερα στην περαιτέρω αύξηση των ήδη σημαντικών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη μεγάλη κινεζική αγορά και στην υλοποίηση του ισχυρού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών...» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αλλά ο αρμόδιος επί της Ναυτιλίας υπουργός του, Θοδωρής Δρίτσας, έκανε ότι μπορούσε για να ανατρέψει αυτό το εφαλτήριο της σημαντικής ελληνοκινεζικής συνεργασίας, το λιμάνι του Πειραιά (κατά τα λεγόμενα Τσίπρα) και να χαμηλώσει τον πήχη στις προσδοκίες του Έλληνα πρωθυπουργού, όσο τουλάχιστον αφορά στην υλοποίηση του ισχυρού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα που είναι και ένας από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης στην Κίνα. 

Και το ερώτημα: Ήταν ανάγκη να προηγηθεί όλη αυτή η αναστάτωση με την σύμβαση της Cosco, τις παραμονές του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, κάτι που σίγουρα αυξάνει την επιφυλακτικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει η Κινέζικη πλευρά την Ελληνική αποστολή στο Πεκίνο, τη στιγμή που ήταν βέβαιο ότι οι απαιτήσεις της κινεζικής πλευράς θα γίνονταν αποδεκτές στο συνολό τους; Όταν μάλιστα το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί.

Όσον αφορά τον κ. Δρίτσα, ας το πάρει απόφαση ότι το λιμάνι παραχωρήθηκε στους κινέζους, διαφορετικά ας παραιτηθεί.

Πηγή: Με κάποια στοιχεία από το 
www.amna.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Αν υπήρχαν έστω και κάποια ίχνη αξιοπρέπειας ο κ Δρίτσας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Αλλά η υπουργική καρέκλα δεν τον αφήνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή