1 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.7.2016

(upd) Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XinhuaΣτρατηγική επιλογή, η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας«Η επίσκεψή μου στο Πεκίνο και τη Σαγκάη» τονίζει ο πρωθυπουργός «σηματοδοτεί την κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να πάμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με εφαλτήριο τη σημαντική συνεργασία μας στο λιμάνι του Πειραιά στη βάση μίας νέας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας
και την ολοκλήρωση του Έτους Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Να γίνουμε πραγματικά στρατηγικοί εταίροι με αναβαθμισμένες εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις σε σειρά τομέων, αλλά και να αναπτύξουμε ένα νέο επίπεδο πολιτικού διαλόγου σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις». 

O εκλογικός νόμος της κυβέρνησης, η στάση της αντιπολίτευσης. Ψήφος στα 17, κατάργηση του μπόνους, διατήρηση του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή, οι βασικές προβλέψεις. Αρνητικοί ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ, σοβαρές επιφυλάξεις από ΠΑΣΟΚ. Πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί περί τις 10 Ιουλίου. 

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 11,5% για Ν.Δ. Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας 11,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η τελευταία έρευνα «Εκτίμηση Πολιτικών Τάσεων» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 28,5% (έναντι 25,5% στην προηγούμενη μέτρηση που είχε γίνει πριν από ένα μήνα) και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17% (έναντι 17,5% πριν από ένα μήνα). Στην τρίτη θέση παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 8% (έναντι 7%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (4,5%), η Ενωση Κεντρώων με 3% (4%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2% (2%), το Ποτάμι με 1,5% (2%), η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% (2,5%) και η Λαϊκή Eνότητα με 1,5% (1%).

Οι λεονταρισμοί Δρίτσα πριν την επίσημη επίσκεψή Τσίπρα στην Κίνα. Μπορεί να είχε αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με τη σύμβαση της Cosco αφού, μετα τους λεονταρισμούς Δρίτσα και τις ενστάσεις της κινεζικής εταιρείας, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε σε ολική αναδίπλωση αποδεχόμενη όλες τις απαιτήσεις της κινεζικής πλευράς. Όμως η σκιά που έριξε παραμένει βαριά στην επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα. 

Λαγκάρντ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνονται μόνιμα στο σπίτι τους, στην Αθήνα. Υπέρ της μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα τάχθηκε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Άσπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο. 

ΔΝΤ: Η αβεβαιότητα του Brexit, βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία. Βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την έκβαση της ψηφοφορίας του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Στο άρθρο 99 και η Jet Oil. Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές βάσει του άρθου 99 του πτωχευτικού Κώδικα έχει καταθέσει, η Jet Oilτου Ομίλου Μαμιδάκη. Αποδίδει τα προβλήματα της εταιρίας και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ. προς πιστωτές, στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών. 

Δεκτές οι αιτήσεις προσωρινής προστασίας της Μαρινόπουλος. Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Μαρινόπουλου, θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρεία έναντι των πιστωτών της, μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. 

Αυστρία: Επανάληψη προεδρικών εκλογών πέτυχε ο ακροδεξιός Χόφερ. Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ) είχε προσβάλει τη διαδικασία, επικαλούμενο παρατυπίες στη διαδικασία ανοίγματος των επιστολικών ψήφων. Το δικαστήριο έκρινε βάσιμη την προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο ο υποψήφιος του FPO Νόρμπερτ Χόφερ είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3%, διαφορά μόλις 30.863 ψήφων, του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν των Πρασίνων. 

DW: Αποφυγή του Brexit με τη μέθοδο Τσίπρα; Θα αγνοήσει, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο διάδοχος του Κάμερον; Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα σε ένα Brexit που δεν θέλει κανείς και ένα Grexit που τελικά δεν έγινε ποτέ, από τη Deutsche Welle 

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στο τηλεοπτικό τοπίο«Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θεσπίζει τα ασυμβίβαστα για τη συμμετοχή σε αυτόν και από τα οποία προκύπτει ότι δεν αρκεί μόνο η άσκηση ποινικής δίωξης, για να αποκλειστεί κάποιος υποψήφιος από τον διαγωνισμό» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου