31 Ιουλίου 2016

Μυστικό «δείπνο των 8» με τον Στουρνάρα στο επίκεντρο

Πάγκαλος προς Στουρνάρα: «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;»

Οι διεργασίες για το μέλλον της Κεντροαριστεράς βρίσκονται στο φόρτε τους και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας βολιδοσκοπήθηκε για το ενδεχόμενο να ηγηθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο «Στίγμα» των Νέων Σαββατοκύριακου, στις 13 Ιουνίου στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου έγινε μια αναβίωση του περίφημου "δείπνου των τεσσάρων" (Κ. Σημίτης, Γ. Γεννηματάς, Βάσω Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, όπου και είχε συμφωνηθεί -Νοέμβριος του '94- να προταθεί ο Κ. Σημίτης για διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου).

Όπως σημειώνεται, «αυτή τη φορά το δείπνο στην κατοικία του Κοντογιαννόπουλου, στην Κηφισιά, ήταν "δείπνο των οκτώ", καθώς συμμετείχαν οι Κ. Σημίτης, Θ. Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και βεβαίως ο οικοδεσπότης».

Στη διάρκεια του δείπνου η συζήτηση περιεστράφη στο ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις.

Η πρόταση στον Στουρνάρα προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος, σημειώνει η εφημερίδα. Ο κ. Σημίτης πρότεινε τον Γ. Στουρνάρα, αλλά εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός.

Από τη μεγάλη συζήτηση που ακολούθησε, ξεχωρίζει το ερώτημα του Θ. Πάγκαλου προς τον Γ. Στουρνάρα: «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;» Σύμφωνα με Τα Νέα, «ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε, αλλά στο Μαξίμου χτύπησαν καμπανάκια από το δείπνο». 

Σημειώνεται ότι μιλώντας χθες στο ΒΗΜΑ 99,5, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί... το ΠΑΣΟΚ έκανε τη διαδρομή του... το ΠΑΣΟΚ, έχει διαλυθεί, είναι δυνατόν με 3%...» και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα κεντρώο κόμμα που θα αποτελείται από νέους άφθαρτους ανθρώπους. 

Πηγές: tovima.grtanea.gr 
Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου

1 σχόλιο:

  1. Γ. Στουρνάρας: Εχω σημαντικό έργο να προσφέρω ως κεντρικός τραπεζίτης. Απάντηση στα δημοσιεύματα για τη συμμετοχή του σε δείπνο όπου του προτάθηκε να αναλάβει την ηγασία της Κεντροαριστεράς έδωσε, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας παραπέμπει σε ανάλογη δήλωσή του, που έγινε στην «Αυγή» στις 31 Μαΐου 2016: «Είμαι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και θεωρώ ότι έχω σημαντικό έργο να προσφέρω στον τόπο από την θέση αυτή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή