23 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.7.2016

Ψυχικά ασθενής ο δράστης του Μονάχου. Ένας Έλληνας, τρεις Τούρκοι και τρεις Κοσοβάροι ανάμεσα στα 9 θύματα. Κανείς δεν ήταν τουρίστας. Από βαριά κατάθλιψη έπασχε ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Σοκαρισμένη η Γερμανία παρακολουθεί όσα εξελίσσονται στο Μόναχο όταν χθες το απόγευμα λίγο πριν από τις 6 ένας 18χρονος Ιρανογερμανός άνοιξε πυρ στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο σκοτώνοντας 9 άτομα και τραυματίζοντας 21. Σύμφωνα με την αστυνομία τα θύματα ήταν ηλικίας 14 έως 21 ετών καθώς και μια γυναίκα 45 ετών. Επίσημες πλέον πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν έλληνα μουσουλμάνο ανάμεσα στα θύματα. Φέρεται να ήταν κάτοικος Γερμανίας και όχι τουρίστας, ηλικίας περίπου 18 χρόνων. Ανάμεσα στα θύματα δεν υπήρχε κανένας τουρίστας. Ο δράστης μετά τη σειρά των δολοφονιών αυτοκτόνησε. 

To ΙΚ πίσω από την επίθεση στην Καμπούλ - τουλάχιστον 61 νεκροί. Βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν σήμερα μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 61 ανθρώπων. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Τον Τιμ Κέιν επέλεξε η Κλίντον ως υποψήφιο αντιπρόεδρο Μαζί θα διεκδικήσουν τον Λευκό Οίκο. Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι επέλεξε τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ. 

Τουρκία: Κρατείται ανιψιός του ΓκιουλένΟι τουρκικές αρχές κρατούν και θα ανακρίνουν τον ανιψιό του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μπορεί να του απαγγελθεί η κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη συγγενούς του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Τσακλώτος: Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το καλοκαίρι του 2017. Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι «είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2018» και ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης". 

Ελληνοτουρκική συμμαχία για το Χίλτον. Με σχήμα - συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star. Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας που διενεργεί η Alpha Bank για την πώληση ποσοστού 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, θυγατρικής του ομίλου, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου Hilton Athens.

Συμβούλιο ΑΠΘ: Η Πολιτεία δεν έχει καμία δικαιολογία για την ολιγωρία της. Αιχμές κατά της Πολιτείας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του πανεπιστημίου λόγω του «No Border Camp», αφήνει με ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο του ΑΠΘ, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη ολιγωρία. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου