19 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.7.2016

(upd) Τέλος οι «200» για τον εκλογικό νόμο - Αποχή ανακοίνωσε η Χρ. Αυγή Οριστικό τέλος στο σενάριο επίτευξης της ειδικής πλειοψηφίας των «200» που απαιτούνται για την άμεση εφαρμογή του εκλογικού νόμου έθεσε το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, δηλώνοντας ότι θα απέχει της ψηφοφορίας. 

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,47 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο. Αποτέλεσμα της συγκράτησης των δαπανών κατά 3,3 δισ. και της υπέρβασης του στόχου για τα έσοδα κατά 146 εκατ. 

Τουρκία: «Άγνωστο πού βρίσκονται» 14 πολεμικά πλοία και ναύαρχος. Τουλάχιστον 14 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και ναύαρχος διοικητής στόλου φέρονται να αγνοούνται, με τους κυβερνήτες τους να θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης Γιλντιρίμ. Ο ναύαρχος Βεϊσέλ Κοσελέ είναι άφαντος από την ημέρα της εκδήλωσης του πραξικοπήματος της Παρασκευής, σύμφωνα με πηγή των βρετανικών The Times. 

Αρνείται η τουρκική κυβέρνηση ότι αγνοούνται πολεμικά πλοία. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με πολεμικά πλοία των οποίων η τύχη αγνοείται μετά το πραξικόπημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Συνεχίζεται η «εκκαθάριση» στην ΤουρκίαΣυνολικά 49.321 άτομα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα, κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης στο τουρκικό Δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ». 

Ερντογάν στο CNN: «Γιατί να κρατήσω και να ταΐζω τους τρομοκράτες;» «Ο λαός πιστεύει ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να θανατωθούν. Για να τους κρατήσω και να τους ταΐζω στις φυλακές τα χρόνια που έρχονται, αυτό λέει ο κόσμος» δηλώνει ο Ερντογάν και παραπέμπει στην Εθνοσυνέλευση. Παράλληλα αναφέρει ότι θα υποβληθεί εντός των ημερών στις ΗΠΑ επίσημο αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Προς χαλάρωση των capital controls, την Πέμπτη η έγκριση της ΕΚΤ. Εξαίρεση από τα capital controls των χρημάτων που βρίσκονται σε θυρίδες και στρώματα και κατατίθενται ως νέο χρήμα στις τράπεζες, δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης ποσού 840 ευρώ ανά 15νθήμερο, μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται.
UBS: Τί οδήγησε στην έρευνα στην οικία Σκλαβούνη. Η εντολή Αθανασίου για έρευνα, το ταξίδι στις ΗΠΑ και τα στοιχεία που έδωσε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Bradley Birkenfeld. Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς κινήσεων για τις αποκαλούμενες λίστες φοροδιαφυγής. 

F.T.: Έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της UBS πραγματοποίησαν στις 4 Ιουλίου οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με τους Financial Times. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακοί δίσκοι και πως στο εν λόγω πρώην στέλεχος δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η έρευνα αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής προσπάθειας εντοπισμού κεφαλαίων που βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες και δεν έχουν φορολογηθεί. 


Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, που ξέσπασε από το βράδυ της Δευτέρας. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 οχήματα με 60 πυροσβέστες και 2 πεζοπόρα τμήματα, 30 στρατιώτες, 4 υδροφόρες των δήμων και εθελοντές. Παράλληλα, έχουν σηκωθεί και έχουν ριφθεί στη μάχη δύο ελικόπτερα και αναμένεται και τρίτο. 

«Ψαλίδι» έως 722 ευρώ στις νέες συντάξεις. Μειωμένες έως και κατά 722 ευρώ θα είναι οι νέες συντάξεις σε σχέση με τις ήδη καταβαλλόμενες, σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, καθώς οι «προσωπικές διαφορές» που προκύπτουν ανάμεσα σε «παλαιούς» και «νέους» συνταξιούχους ξεκινούν από 11,38 ευρώ και φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 722,09 ευρώ. 

Σουλτς: O Eρντογάν θέλει να μονοπωλήσει την εξουσία Η Τουρκία κινδυνεύει «να καταστεί κράτος του ενός ανδρός, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επικρίνει τον Ερντογάν κηρύσσεται σε εχθρό της Τουρκίας», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας. 

Οι διεθνείς «αλληλέγγυοι» καταστρέφουν δημόσια περιουσία. Χθες οι «αλληλέγγυοι» του «No Border Camp Thessaloniki 2016» πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και έβαψαν με συνθήματα ένα αστικό λεωφορείο. Η αστυνομία αρνείται να επέμβει στην κατάληψη-κατασκήνωση του ΑΠΘ διότι φοβάται ντόμινο επεισοδίων. Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν κατασκηνώσει στο campus.

Το IS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τρένο. Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του στην προπαγανδιστική ιστοσελίδα του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τρένο χθες βράδυ στο Βίρτσμπουργκ, αναφέροντας ότι ο 17χρονος Αφγανός δράστης ήταν μέλος του. Ο νεαρός Αφγανός εισήλθε στο τρένο και κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι επιτέθηκε με βιαιότητα εναντίον επιβατών τραυματίζοντας σοβαρά 4 από αυτούς και έναν ελαφρά. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει από το σταματημένο τρένο, αλλά η αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου