29 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.7.2016

Aεροδρόμιο Πάρου. «Το έργο είναι παράδειγμα και υπόδειγμα συνδυασμού πολιτικής βούλησης και συνεργασίας πολιτών». Έργο το οποίο θα δώσει πνοή σε ένα νησί που αποτελεί τοπόσημο για όλες τις σημαντικές καμπάνιες του τουρισμού, χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και στην καρδιά της ατμομηχανής της οικονομίας, που είναι ο τουρισμός. 

Tο νέο αεροδρόμιο της Πάρου όπως ήταν τον Μάιο του 2015

Αεροδρόμιο Πάρου: Η μόνη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο έργο ήταν να κόψει την κορδέλα. Για αλλοίωση της αλήθειας και προσβολή των κατοίκων της Πάρου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης, απαντώντας στις χθεσινές αιτιάσεις κυβερνητικών κύκλων κατά προηγούμενων κυβερνήσεων σχετικά με το νέο αεροδρόμιο του νησιού. 

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών. Προεχόντως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη δημοπρασία χορήγησης 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)» (η τιμή της κάθε άδειας έχει καθοριστεί στα 3 εκ. ευρώ). Με κύριο άξονα το επιχείρημα αυτό η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα σειρά αποφάσεων της με τις οποίες απέρριψε συλλήβδην ως αβάσιμους και ως αλυσιτελής όλους του νομικούς ισχυρισμούς των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που προέβαλαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

ΗΠΑ: Νέα κυβερνοεπίθεση κατά των Δημοκρατικών. Η Επιτροπή για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο (Democratic Congressional Campaign Committee - DCCC) επιβεβαίωσε σήμερα πως υπήρξε στόχος ενός περιστατικού παραβίασης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που ήταν παρόμοιο με άλλες πρόσφατες επιθέσεις.

Μεσάνυχτα Παρασκευής τα αποτελέσματα των stress tests 51 ευρωπαϊκών τραπεζών 
Οι ελληνικές τράπεζες δεν συμμετέχουν στην άσκηση αντοχής καθώς είχαν εξετασθεί το 2015, αλλά τα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα

Οργισμένη επιστολή Πανεπιστημιακών κατά Galbraith. «Η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει με αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά και θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες». Ή, αλλιώς, υπάρχουν και όρια, κύριε Galbraith... Με τη θέση αυτή κλείνουν την οργισμένη επιστολή τους 23 πανεπιστημιακοί και ερευνητές ΑΕΙ της Ελλάδας και εξωτερικού, προς τον Gregory L. Fenves, πρόεδρο Πανεπιστημίου του Τέξας, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα επινόησε και σχεδίασε για την Ελλάδα ο James K. Galbraith

Βομβαρδισμός μαιευτηρίου στη Συρία - τουλάχιστον 2 νεκροί Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων ή αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς ο Πάπας. Ο πάπας Φραγκίσκος διένυσε σήμερα το κατώφλι του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς περνώντας κάτω από την γνωστή επιγραφή της πύλης εισόδου που γράφει "Arbeit Macht Frei" (η εργασία απελευθερώνει) στην επίσκεψή του στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Περιστέρα, κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου