23 Ιουλίου 2016

Σωσίβια για τους πρόσφυγες στο Belvedere της Βιέννης

Χίλια εκατόν πέντε σωσίβια, τοποθέτησε ο Αϊ Γουέι Γουέι στη λίμνη η οποία κοσμεί το πάρκο στο μέγαρο Belvedere, στη Βιέννη. Για να μην ξεχάσουμε τη μοίρα των ξεσπιτωμένων, λόγω πολέμων, που κρούουν την πόρτα της Ευρώπης σε αναζήτηση ζωής.

Η εγκατάσταση F-Lotus (βίντεο) αποτελείται από 201 επιπλέοντες δακτυλίους που σχηματίζουν τα σωσίβια. Κάθε δακτύλιος αποτελείται από πέντε σωσίβια τα οποία έχουν φορεθεί από Σύρους πρόσφυγες. Τα χρώματα των σωσιβίων σε κάθε δακτύλιο είναι κόκκινο, μπλε και πορτοκαλί. Οι δακτύλιοι θυμίζουν λοτούς στο νερό της λίμνης που είναι μπροστά από το Άνω Μπελβεντέρε, τμήμα του Μουσείου Μπελβεντέρε στη Βιένη. Η διάταξή τους είναι στο σχήμα του λατινικού γράμματος F.

«Αυτή η δουλειά βασίζεται στην έντονη εμπλοκή του Αϊ Γουέι Γουέι στο δράμα των προσφύγων» λέει η Άγκνες Χουσλάιν-Άρκο, διευθύντρια του Belvedere και του 21er Haus, που παρουσιάζουν την εγκατάσταση. «Το σωσίβιο τραβά την προσοχή στην αβέβαιη μοίρα των προσφύγων που τα φόρεσαν, το άνθος του λωτού συμβολίζει αγνότητα και μακροζωία, και το "F" είναι ένα προκλητικό μοτίβο που επανέρχεται ξανά και ξανά στο έργο του Αϊ Γουέι Γουέι». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ amna.gr
Φωτογραφία: EPA/CHRISTIAN BRUNA






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου