18 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.7.2016

Αλ.Τσίπρας: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία «Πολύ δύσκολο το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Ευρώπη. 

Αναβολή για τους Τούρκους στρατιωτικούς ενώ η Άγκυρα πιέζει. Οι οκτώ συλληφθέντες αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής, με την αιτιολογία της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους. Η δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα και το αυτόφωρο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη. 

Κέρι: «Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εάν εγκαταλείψει τις δημοκρατικές αρχές» Να σεβαστεί τις δημοκρατικές της αρχές κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος. Παράλληλα προειδοποίησε την Αγκυρα ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, σε περίπτωση που εγκαταλείψει τις δημοκρατικές της αξίες. «Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι και ο σεβασμός στη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά. 

Γερμανία προς Τουρκία: Θανατική ποινή ίσον λήξη κάθε διαδικασίας ένταξης στην Ε.Ε. Την υπόμνηση ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής, επ΄αφορμή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, θα σήμαινε το τέλος κάθε διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. έκανε τη Δευτέρα η Γερμανία.

«Στα μαλακά» βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Noor 1. Μόλις δύο εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι για ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης. Πρόκειται για τον Μάκη Γιανουσάκη και τον Γιώργο Μπουρδούβαλη γνωστό και ως «captain George». Ο πρώτος ήταν εφοπλιστής και μέχρι πριν την κατάσχεση του φορτίου ήταν και ο ιδιοκτήτης του Noor 1, ενώ στη βίλα του στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών. Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης ήταν ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι και είχε μεσολαβήσει για τη μίσθωση του Noor 1 και το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα. 

Τα 7 λάθη που έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα: Η Χαλαρή «αφετηρία», η Αναδιάρθρωση του χρέους, η μη λειτουργική στρατηγική και η έλλειψη ευελιξίας είναι μεταξύ των λαθών του ΔΝΤ όπως αναφέρεται σε εσωτερική έκθεση του Ταμείου. 

Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης ο δράστης της Μπατόν Ρουζ. Ο άντρας που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα ήταν παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με το βαθμό του λοχία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου