20 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.7.2016

Λιου: Η αναταραχή στην Τουρκία ενισχύει την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times. «Ελπίζω ότι η περιφερειακή αστάθεια θα αλλάξει το κλίμα στις συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, όχι μόνο επειδή είναι σωστό μέτρο από μόνο του,
αλλά και γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική γεωπολιτική θέση που υπαγορεύει την ενδυνάμωση των δημοσιονομικών προοπτικών της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιου, ενόψει και της επίσκεψής του στη χώρα μας. 

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης για τον εκλογικό νόμο Η διαδικασία θα κορυφωθεί την Πέμπτη με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία. 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς Μιχ. Σάλλας. Όπως εξήγησε ο κ. Σάλλας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πειραιώς, "μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση χρειάζονται οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την τράπεζα στη νέα εποχή".

Υπό αυξημένη επιτήρηση τα ελληνικά ύδατα της Δωδεκανήσου. Σε κόκκινο συναγερμό το Λιμενικό, σε εφαρμογή το σχέδιο «Ηρακλής». Τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι πραξικοπηματίες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα. 

Ερντογάν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες η Τουρκία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, παράλληλα, αποφασισμένος να συνεχίσει την εκκαθάριση σε όλους τους θεσμούς. Υποστήριξε ακόμη ότι την απόπειρα πραξικοπήματος πραγματοποίησε η «τρομοκρατική οργάνωση Φετχουλάχ» όπως αποκαλείται πλέον στη Τουρκία το θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. 

Κ. Χρυσόγονος: Όχι στην έκδοση προσώπων που κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια ή ποινή θανάτου. «Με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν δικαιούμεθα να εκδώσουμε σε τρίτη χώρα πρόσωπα, τα οποία έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, εάν τα πρόσωπα αυτά κινδυνεύουν, είτε να υποστούν βασανιστήρια ή άλλη εξευτελιστική μεταχείριση, είτε να υποστούν την ποινή του θανάτου» αναφέρει. 

Σφίγγει ο κλοιός στα τουρκικά πανεπιστήμια. Σε ασφυκτικό κλοιό μπαίνουν τα πανεπιστήμια στην Τουρκία όπου έχει ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι πανεπιστημιακών που σχετίζονται με το τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. 

Αλ. Τσίπρας: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης λύσης στο ΚυπριακόΜε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζει ότι «42 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα και την κατοχή, η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ». 

Τζορτζ Σόρος: «Βοηθήστε την Ελλάδα στο προσφυγικό» - σχέδιο 7 σημείων. Τον «κώδωνα» του κινδύνου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα κρούει ο Τζορτζ Σόρος, με άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του «Foreign Policy». Εκφράζει την άποψη ότι η προσφυγική κρίση και το Brexit, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί την Ε.Ε., προτείνοντας μια αποτελεσματική εναλλακτική στην παρούσα ευρωπαϊκή προσέγγιση για το προσφυγικό, η οποία θα μπορούσε να δομηθεί επάνω σε επτά πυλώνες. 

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Μονόδρομος η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. «Το τρίτο μνημόνιο πρέπει να πετύχει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης του δεύτερου τριμήνου του 2016 του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την ελληνική οικονομία.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου