17 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.7.2016

(upd) Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί. Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης, πέταξαν με αστυνομικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. Αρνήθηκαν εμπλοκή στο πραξικόπημα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί. 

Λουιζιάνα: Τρεις νεκροί αστυνομικοί από πυρά αγνώστου σε εμπορικό κέντρο Baton Rouge. O εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη της Λουιζιάνας, δήλωσε ότι «πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από πυρά», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. 

Συνελήφθη ο υπασπιστής του Ερντογάν και ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας συνταγματάρχης Αλί Γιακιτσί. Επιπλέον, οι τουρκικές αρχές έχουν στα χέρια τους και ανακρίνουν τον πρώην διοικητή της πολεμικής αεροπορίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, τον στρατηγό Ακίν Οζτούρκ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, σε συνάρτηση με την απόπειρα πραξικοπήματος. Κρατείται επίσης και ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία. 

Εκκαθαρίσεις στο τουρκικό κράτος από Ερντογάν, στο στόχαστρο ο Γκιουλέν. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του Ρ. Τ. Ερντογάν να εκκαθαρίσει την τουρκική κρατική μηχανή από στελέχη που δεν είναι της επιρροής του ΑΚΡ, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της Παρασκευής. 


Κέρι: Εντελώς ψευδείς οι ισχυρισμοί για εμπλοκή των ΗΠΑ στο πραξικόπημα Οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εργασίας ότι «Όσο κρατάνε εκεί τον Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα» έφεραν άμεση και σκληρή τοποθέτηση από την πλευρά των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζόν Κέρι σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει συστάσεις για αυτοσυγκράτηση προς την τουρική πλευρά και χαρακτηρίζει τους υπαινιγμούς εντελώς ψευδείς. 

Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθόςΔιαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω της συνέντευξης που παραχωρεί στο Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι αυτό το ζήτημα είναι εκτός της ατζέντας της διαπραγματεύσης. 

Αρμενία: 1 νεκρός και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση στα κεντρικά της αστυνομίας Η επίθεση έλαβε χώρα όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε στην είσοδο της κεντρικής διοίκησης της αστυνομίας με φορτηγά. Τα μέλη της ομάδας όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία είναι βαριά οπλισμένα και έχουν ως αίτημα την απελευθέρωση του Jirair Sefilyan, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 20 Ιουνίου. 

Πυρκαγιά μαίνεται στο ΧΥΤΑ Φυλής. Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα ο απόγευμα στο ΧΥΤΑ Φυλής. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 18 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες έσπασαν το παράθυρο της κεντρικής εισόδου και έριξαν στο εσωτερικό εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τέσσερα φυαλίδια υγραερίου.
Ζημιές περιορισμένης έκτασης προκλήθηκαν στο χώρο του ισογείου, ενώ η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου