21 Ιουλίου 2016

Στόχος επίθεσης το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από το No Border Camp

Επίθεση από ομάδα 150 περίπου ατόμων που συμμετέχουν στο «No Border Camp», το οποίο διοργανώνεται στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. 

Στόχος της επίθεσης τα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου, καθώς και τα γραφεία του “Europe Direct”, στην πλαϊνή είσοδο του δημαρχείου.

Οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία, κομπιούτερ, έγγραφα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως, «Νo Border, Open the borders, blood on your hands». 


Φεύγοντας από το δημαρχείο, η ομάδα ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη. Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν έγιναν.

Στο μεταξύ, να προχωρήσουν “σε όλες τις απαραίτητες και αυτοδικαίως επιβαλλόμενες ενέργειες για την προστασία του ΑΠΘ”, σε συνεργασία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και τις Αρχές, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με αφορμή την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζει, διοργάνωση της κατασκήνωσης “No Border Camp” στην πανεπιστημιούπολη. 

Φωτογραφία: MotionTeam/EUROKINISSI 

Ο ΣΕΒΕ ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των σημερινών επιπτώσεων (παρεμπόδιση λειτουργίας του πανεπιστημίου, υλικές φθορές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, αμαύρωση δημόσιας εικόνας του ΑΠΘ) και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

“Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της καλής εικόνας του ΑΠΘ είναι με κάθε τρόπο αναγκαία και επιβεβλημένη. Πρόσφατη μάλιστα έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι νέοι επιστήμονες και μηχανικοί που παράγουν για λογαριασμό των χωρών που τους φιλοξενούν περίπου 13 δισ. ευρώ το χρόνο*. Ενέργειες όπως το "No border camp" απαξιώνουν την εικόνα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μας στα μάτια των νεαρών επιστημόνων, επιτείνουν την τάση φυγής τους και καθιστούν την επιστροφή τους στη χώρα λιγότερο ελκυστική” υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τους υπουργούς Παιδείας Νίκο Φίλη και Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, tovima.gr, naftemporiki.gr







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για ανοιχτά σύνορα σε μια χώρα που δεν έχει σύνορα! που είναι αυτό που λέμε ξέφραγο αμπέλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή