1 Ιουλίου 2016

ΔΝΤ: Η αβεβαιότητα του Brexit, βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

Βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την έκβαση της ψηφοφορίας του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Θεωρούμε την παρούσα αβεβαιότητα αναμφίβολα ως βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, καλώντας του ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφασισιτκά μέτρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτή η αβεβαιότητα απειλεί βραχυπρόσθεσμα την ανάπτυξη, «κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο», αλλά επίσης είναι πιθανόν να έχει «επιπτώσεις στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία», τη στιγμή που η παγκόσμια ανάπτυξη βρίσκεται σε επιβράδυνση.

«Οι πολιτικοί ηγέτες οφείλουν να είναι έτοιμοι να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να αμβλύνουν αυτόν τον κίνδυνο», δήλωσε ο Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ανέβαλε για το φθινόπωρο την υποβολή επίσημου αιτήματος για την έξοδο από την Ε.Ε., παρατείνοντας την αβεβαιότητα για ορισμένους μήνες ακόμη. 

Πηγές: Στοιχεία από www.amna.grwww.naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου