26 Ιουλίου 2016

Μισέλ Ομπάμα: «Όσο χαμηλά πέφτουν αυτοί, τόσο εμείς ανεβαίνουμε»

Μπορεί η βραδιά του συνεδρίου των Δημοκρατικών τυπικά να ανήκε στην Χίλαρι Κλίντον, η πραγματική, ωστόσο πρωταγωνίστρια ήταν η Μισέλ Ομπάμα.

Η Πρώτη Κυρία περιέγραψε την αισιοδοξία της για το μέλλον της αμερικανικής κοινωνίας και απέδωσε στην Κλίντον τον τίτλο της «φυσικής κληρονόμου» της Προεδρείας Ομπάμα.

Η Μισέλ Ομπάμα χαρακτήρισε την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον ως έναν «μεγαλόκαρδο υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος» και «πολιτική αγωνίστρια» ενώ άφησε αιχμές κατά του Τραμπ, χωρίς να αναφέρει το όνομα του, ότι ασκεί πολιτική εκφοβισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στη ρητορική μίσους που ακούμε συχνά από την τηλεόραση, εμείς απαντάμε με το σύνθημα ‘’Οσο χαμηλά πέφτουν αυτοί, τόσο εμείς ανεβαίνουμε’’». 

«I'm with her». Όλοι μιλάνε για την πιο «δυνατή» ομιλία που έχει δώσει η Michelle Obama. H Πρώτη Κυρία στην έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών τόνισε ότι ο μοναδικός υποψήφιος που πρέπει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι η Hillary Clinton. EPA/JUSTIN LANE

«Μην αφήνετε κανέναν να λέει πως αυτή η χώρα δεν είναι σπουδαία» είπε και συμπλήρωσε «Αυτή είναι η πιο σπουδαία χώρα στον πλανήτη».

Το ενθουσιασμό της στην πιθανότητα η Χίλαρι Κλίντον να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε η Μισέλ Ομπάμα λέγοντας πως «Οι κόρες μου και όλα τα παιδιά μας θεωρούν πλέον δεδομένο πως μια γυναίκα μπορεί να γίνει Πρόεδρος αυτής της χώρας». 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου