24 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.7.2016

Στις 8 το βράδυ η γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή. 

Ιράκ: 21 νεκροί και 35 τραυματίες από βομβιστική επίθεση του ΙΚ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα στη Βαγδάτη. Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά στόχευσε τις δυνάμεις ασφάλειας στο προάστιο Χαντιμίγια. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 35 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα το πρωί σε προάστιο της Βαγδάτης. 

Ημέρα εθνικού πένθους στο Αφγανιστάν. Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στο Αφγανιστάν. Η Καμπούλ θρηνεί και κηδεύει τους νεκρούς της την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που μέχρι χθες περιόριζε τη δράση της στο ανατολικό Αφγανιστάν. Ορισμένοι πέρασαν τη νύχτα στον τόπο της επίθεσης, υπό το φως των κεριών. Ξαγρύπνησαν και προσευχήθηκαν ανάμεσα σε μια λίμνη αίματος και τα συντρίμμια από την επίθεση στην πλατεία ΝτεχΜαζάνγκ που μετονομάστηκε σε "πλατεία Μαρτύρων" από τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι ως φόρος τιμής στους 80 νεκρούς και τους 213 τραυματίες, μέλη κυρίως της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα.

«Φιρμάνι» Ερντογάν: προφυλάκιση έως 30 ημέρες, διαλύονται χιλιάδες δομές και σχολεία Πρώτο διάταγμα μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Διωγμός στους «πιστούς» του Φετουλάχ Γκιουλέν. «Η διάρκεια προσωρινής κράτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από τη σύλληψη του υπόπτου» σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο ζητεί ο Σόιμπλε. Υπέρ της εφαρμογής του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη σύνοδο κορυφής των G-20 στην Κίνα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ελαιώνα στη Θήβα που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Να σημειωθεί πως την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (06:00-18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα. 

Στουτγκάρδη: Μία νεκρή και δύο τραυματίες από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι. Μία γυναίκα έπεσε νεκρή και άλλοι δύο άνδρες τραυματίστηκαν στην πόλη Ρόιτλινγκεν, κοντά στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, μετά από επίθεση Σύρου πρόσφυγα με μαχαίρι, τύπου ματσέτα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Την απόφαση να μην αποκλείσει την Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε η ΔΟΕ. Δε θα αποκλειστούν καθολικά οι ρώσοι αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξ αιτίας του σκανδάλου Ντόπινγκ, αναμένεται να ανακοινώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Ασοσιέιτιντ Πρες.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου