22 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.7.2016

(upd) Μόναχο: Αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο. Έξι είναι ως τώρα οι νεκροί και άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση ενόπλων στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Υπερψηφίστηκε η απλή αναλογική. Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων. Θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές καθώς δεν συγκέντρωσε αριθμό ψήφων από «200» και άνω. Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή. 

Eurostat: Στο 176,3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α' τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 0,6%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015 αυξήθηκε κατά 5,8%. Επί του 176,3%, το 137,9% είναι δάνεια και το 35,1% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 309,2 δισ. ευρώ, από 311,4 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,4% και η Πορτογαλία με 128,9%. 

Στην Αθήνα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί Στην Αθήνα βρίσκονται από το μεσημέρι της Παρασκευής οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ η χώρα τους, τους κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα. Αυτή είναι η δεύτερη μετακίνησή τους από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας. 

Δημόσιο ταμείο για τα κόκκινα δάνεια προτείνει ο Μάριο Ντράγκι. Υπέρ της δημιουργίας ενός Δημόσιου Ταμείου το οποίο θα μπορεί να απορροφά κόκκινα δάνεια (public backstop) τάχθηκε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, επισήμανε κατά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ένα τέτοιο ταμείο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για την Ευρωζώνη. 

Κοτζιάς-Κασουλίδης για Κυπριακό: Να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίαςς που είχαν το μεσημέρι, στην Αθήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης. «Να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής» τόνισε ο κ. Κοτζιάς . Ο κ. Κασουλίδης χαρακατήρισε παραγωγική τη συνάντηση. 

Οριστικά σε δίκη η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η επίδειξη αμέλειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος μπορεί να τιμωρηθεί με ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Σάλος από δήλωση Τραμπ για το ΝΑΤΟ. Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση Τραμπ πως, αν εκλεγεί, θα εξετάσει το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αποδεσμευθούν από την εγγύηση του ΝΑΤΟ ότι κάθε μέλος του θα σπεύσει να βοηθήσει όποιο άλλο μέλος δεχθεί επίθεση.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου