18 Ιουλίου 2016

Ο δράστης της Baton Rouge της Λουιζιάνα

Χθες, λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας, ο ντυμένος στα μαύρα οπλοφόρος στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Είχε προηγηθεί προσχεδιασμένη κλήση στην αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης. 

Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε, ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της Baton Rouge και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτισε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς. 

Ο δράστης ήταν παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με το βαθμό του λοχία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του επίσημα, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και με τα ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ήταν μαύρος, ζούσε στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι και ήταν περίπου 29 χρόνων. 

Και το ερώτημα: Ποια ήταν τα αίτια που οδήγησαν τον δράστη στην πράξη του;  Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί. Όμως, ο θάνατος ενός νεαρού Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά στο Μπατόν Ρουζ, είχε προκαλέσει από τις αρχές Ιουλίου οργή και διαδηλώσεις...

Το σκίτσο είναι Carlos Henrique Latuff. Το σχόλιο του ιδίου είναι "If you don't want to cry for the Blue, stop killing the Black!

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και skai.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: