21 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.7.2016

Στόχος να διευθετηθεί το χρέος πριν φύγει ο Ομπάμα, είπε ο Λιου στον Τσίπρα. Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν για το ζήτημα του χρέους και στόχος είναι να συμφωνηθεί απομείωση πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Ομπάμα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα. Φωτογραφία (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί μέχρι την απόφαση ασύλου. Κρίθηκαν ένοχοι για την παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για τριετή αναστολή. Αθωώθηκαν για την κατηγορία της παράνομης πτήσης. 

Εντατικοποιούνται οι περιπολίες στο Αιγαίο. Μέτρα για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων με την Τουρκία λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να μηδενιστούν οι πιθανότητες διείσδυσης σε ελληνικό έδαφος Τούρκων οι οποίοι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών εστιάζεται απόψε το ενδιαφέρον στην συζήτηση του εκλογικού νόμου Με τις τοποθετήσεις βουλευτών άρχισε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η τριήμερη συζήτηση θα κλείσει αργά το βράδυ, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. 

Στόχος επίθεσης το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από το No Border Camp. Επίθεση από ομάδα 150 περίπου ατόμων που συμμετέχουν στο «No Border Camp», το οποίο διοργανώνεται στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. 

ΣΕΒ: Πληγή για τον ελεύθερο ανταγωνισμο τα ν/σ τηλεοπτικών αδειών & διαφημιστικού χρόνου Η ελληνική κυβέρνηση πλήττει την ελευθερία των συναλλαγών και τον ελεύθερο ανταγωνισμό με τους χειρισμούς της τόσο στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας όσο και με το νομοσχέδια για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, εκτιμά στην εβδομαδιαία έκθεσή του, ο Σύλλογος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος. 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η υπόθεση των 8 τούρκων αξιωματικών; Ο γόρδιος δεσμός της υπόθεσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών που καλείται να λύσει η ελληνική κυβέρνηση απασχόλησε χθες και το γερμανικό ειδησεογραφικό κανάλι "n-tv" (ανήκει στο RTL Group), το οποιο προτείνει να εξεταστεί η υπόθεση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Γιασίν Ακτάι: Το 90% του τουρκικού λαού επιθυμεί την επιστροφή της θανατικής ποινής σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, υποχρεώνοντας έτσι την τουρκική ηγεσία να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην χώρα, δήλωσε ο Γιασίν Ακτάι, αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. 
 
Οριστικός αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών στίβου από το Ρίο. Απορρίφθηκε από το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) η προσφυγή των 68 αθλητών στίβου της Ρωσίας που ζητούσαν να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρά τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη χρήση αναβολικών από μέλη της ομάδας. Η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε κάνει προσφυγή στο CAS, κάνοντας λόγο για «άδικη ομαδική τιμωρία» όλων των αθλητών, εξ αφορμής «μεμονωμένων περιστατικών».

Βραζιλία: Σύλληψη 10 ατόμων για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών στους Ολυμπιακούς. Ομάδα ατόμων, προσφιλής στο Ισλαμικό Κράτος, που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας την Πέμπτη. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου