30 Ιουλίου 2016

Η Πάρος του κ. Τσίπρα

Ελλείψει νέων δικών τους έργων, εγκαινιάζουν τα ...παλιότερα, εκείνα των άλλων!. Εντάσσεται και αυτό στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και ας προκαλεί ειρωνικά σχόλια. Κάποιους θα πείσουν, εξάλλου δεν στοχεύουν σε όλους...

Ένα τέτοιο καυστικό σχόλιο, από το "Βηματοδότη" σήμερα, στη συνέχεια: 

"Είχαν μαζευτεί περί τα 300 άτομα στον διάδρομο απογείωσης - προσγείωσης στην Πάρο και περίμεναν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) που ήρθε με ειδική χορηγούμενη πτήση της Aegean να εγκαινιάσει τον διάδρομο και όχι το νέο αεροδρόμιο, όπως επί ημέρες βομβάρδισαν τα ΜΜΕ τα non papers του Μαξίμου και του κ. Σπίρτζη. Είχαν προετοιμάσει καλά την εκδήλωση - ως και παιδάκια με παραδοσιακές στολές από χορευτικούς συλλόγους στη Νάουσα έφεραν (για ντεκόρ). Ακόμη και μια μίνι δεξίωση διοργάνωσαν στο άψε-σβήσε με καναπεδάκια (ξέρετε, αυτά με τη σφολιάτα και με την κρέμα - σαν οδοντόπαστα - με πάστα ελιάς και τόνο). 
Η δεξίωση μάλλον έγινε ειδικά για τη λεγόμενη «αδιαίρετη τριάδα» της κυβέρνησης (Τσίπρας, Παππάς και Σπίρτζης) αφού οι τρεις τους είχαν απομονωθεί σε μια γωνιά. Ο κόσμος δεν πλησίασε τους επισήμους, δεν υπήρξε αυτό που λέμε λαϊκή υποδοχή, παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φρόντισε κατά την προσγείωση του αεροσκάφους να σχηματίσει μια υδάτινη αψίδα από δύο πυροσβεστικά οχήματα, σαν τις εικόνες που βλέπαμε π.Μ. (προ Μνημονίου) στην υποδοχή των ολυμπιονικών. 
Και ήταν βεβαίως και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.Καλλίνικος που κάπως τους χάλασε την ωραία ατμόσφαιρα λέγοντας στον Πρωθυπουργό ότι η Νάξος υποφέρει από έλλειψη νοσοκομείου. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έβγαλε «κιχ», έκανε πως δεν άκουσε κι ας είχε εγκαινιάσει πριν από λίγες ημέρες ένα άδειο νοσοκομείο στη Σαντορίνη, το οποίο τώρα στελεχώνει παίρνοντας προσωπικό από το Αττικό"...

Tο νέο αεροδρόμιο της Πάρου, όπως ήταν τον Μάιο του 2015. Φωτογραφία από τον αέρα, δική μου (Takis Ant), μιας και έτυχε έκείνη την εποχή να "πετάξω" πάνω από αυτό.

"Τα εγκαίνια έχουν εισέλθει πια για τα καλά στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης προσφέροντας θέαμα - και ας εγκαινιάζουν έργα άλλων, χωρίς μάλιστα να τους προσκαλούν σ' αυτά. Οπως συνέβη με τον Γιάννη Ραγκούση που δεν παρέστη παρότι σχεδίαζαν να του απονείμουν και αναμνηστική πλακέτα για τη συνεισφορά του. Η κυβέρνηση, βλέπετε, διεκδικούσε ως την τελευταία στιγμή την πατρότητα του έργου, ενώ η ΝΔ υποστηρίζει ότι δικό της είναι το έργο. Για την ιστορία, απλώς σημειώνω ότι ο πρώτος που δεσμεύτηκε για αεροδρόμιο ήταν ο Κ. Σημίτης παρουσία του κ. Ραγκούση. Στην ουσία το έργο τίθεται σε τροχιά το 2006 επί δημαρχίας Ραγκούση. 
Και αν στο έργο δεν συνέβαλλε και η Aegean για την κατασκευή των χώρων υποδοχής του αεροδρομίου, μάλλον ο κ. Σπίρτζης θα πήγαινε στις 29 Ιουλίου, αντί στην Πάρο, στα Τρίκαλα για να εγκαινιάσει μια σήραγγα. Εστειλε όμως την υφυπουργό του Μαρίνα Χρυσοβελώνη (των ΑΝΕΛ), η οποία καμάρωνε επειδή πρώτη φορά έκοβε... κορδέλα.
Ηταν όνειρο ζωής για τους κατοίκους της Πάρου το αεροδρόμιο αυτό. Σπουδαίο γεγονός με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο νησί τους, αλλά φαίνεται πως γύρισε στη φιέστα την πλάτη. Αυτή τη στιγμή στην Πάρο βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 έλληνες παραθεριστές και στο αεροδρόμιο ήταν μερικές εκατοντάδες άτομα...". 

Πηγή: tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Πως και δεν έκαναν τίποτα; ασφαλτόστρωσαν τη μια από τις 2 προσβάσεις στον αεροδιάδρομο! Φαίνεται από τη φωτογραφία! Φαντάσου να είναι φτιάξει ολόκληρο τον αεροδιάδρομο! Μέρες θα κρατούσαν τα εγκαίνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή