30 Ιουλίου 2016

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών

Ως αβάσιμοι και αλυσιτελείς απορρίφθηκαν χθες από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όλοι οι νομικοί ισχυρισμοί των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που προέβαλαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις άδειες.

Όπως αναφέρεται στις υπ΄ αριθμ. 129 έως 131/2016 και 146 έως 148/2016 του ΣτΕ «επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος («κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη διοίκηση») επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας.»

Στις αποφάσεις του ΣτΕ γίνεται εκτενής αναφορά στο καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών, όπως και στην νόμιμη ή μη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα γίνεται επίκληση παλαιότερης απόφασης της Ολομέλειας (3578/2010) όπως και άλλων αποφάσεων του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που αναφέρουν ότι προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές (αρχή κράτους δικαίου και αρχή ισότητας) «η επ΄ αόριστον ανοχή λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών που ιδρύθηκαν και λειτουργούν παρανόμως».

Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ επισημαίνει ότι «τυχόν αποδοχή των λόγων που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί περί αντισυνταγματικότητας της προκήρυξης, θα οδηγούσε σε ματαίωση του διαγωνισμού» και έτσι «προεχόντως για το λόγο αυτό» είναι απορριπτέοι οι προβαλλόμενοι λόγοι, ως «προβαλλόμενοι άνευ εννόμου συμφέροντος».

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αφορούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna, Mega Channel, Alpha, Star, Epsilon και Σκάι, που στρεφόντουσαν κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη διαγωνιστική διαδικασία δημοπρασίας των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου