19 Ιουλίου 2016

Ερντογάν στο CNN: «Λαϊκή απαίτηση η επαναφορά της θανατικής ποινής»

Όταν ο πολιτικός θέλει να περάσει ένα δύσκολο μέτρο, ακόμα και αν υπάρχουν ιδιοτελή κίνητρα, το βαφτίζει «Λαϊκή απαίτηση» και ο δρόμος ανοίγει! Δεν μπορούσε λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος να αποτελέσει εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο CNN ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής ως λαϊκή απαίτηση, την οποία δεν μπορεί να αγνοήσει. 

«Ο λαός πιστεύει ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να θανατωθούν. Για να τους κρατήσω και να τους ταΐζω στις φυλακές τα χρόνια που έρχονται, αυτό λέει ο κόσμος» δηλώνει ο Ερντογάν και παραπέμπει στην Εθνοσυνέλευση.

«Έγινε ένα ξεκάθαρο έγκλημα προδοσίας και το αίτημά σας δεν θα μπορούσε ποτέ να απορριφθεί από την κυβέρνησή σας» δήλωσε απευθυνόμενους σε υποστηρικτές του που ζητούν εκτελέσεις.

«Αλλά φυσικά θα χρειαστεί κοινοβουλευτική απόφαση γι' αυτό με τη μορφή συνταγματικού μέτρου, συνεπώς οι αρχηγοί [των κομμάτων] θα πρέπει να μαζευτούν και να το συζητήσουν, και εάν δεχθούν να το συζητήσουν τότε εγώ ως πρόεδρος θα εγκρίνω οποιαδήποτε απόφαση λάβει η Εθνοσυνέλευση» συνέχισε παρά το μπαράζ προειδοποιήσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώμεται ότι η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2004, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της ενταξιακής διαπραγμάτευσης στην ΕΕ, μια διαδικασία που ούτως ή άλλως έχει βαλτώσει...

Πηγή: Με στοιχεία από www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου