25 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.7.2016

(upd) Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο στη Φλόριντα. Τουλάχιστον δύο νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο στη Φλόριντα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ολοι είναι μεταξύ 12 και 27 ετών. Το επεισόδιο σημειώθηκε σε εφηβικό πάρτι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Φορτ Μάιερς της Φλόριντα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς από περισσότερα από ένα όπλο. Η ατυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων.

Οριακό προβάδισμα Τραμπ σε δύο δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 45% για τη Χίλαρι Κλίντον. Άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δίνει το ίδιο ποσοστό (42%) και στους δύο κυριότερους υποψηφίους.

Γερμανία: Ενας νεκρός και 12 τραυματίες από βομβιστική επίθεση Σύρου στο Ανσμπαχ. Ενας 27χρονος Σύρος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε χθες, Κυριακή, όταν μια βόμβα που έφερε πάνω του εξερράγη έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Ανσμπαχ. 

Tο Ι.Κ. ανέλαβε τη ν ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Άνσμπαχ. Την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποίησε ένας 27χρονος Σύρος, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο, έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Απόψε οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απόψε στις 20:00 στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής των Ελλήνων. 

Ξεκινά η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία Ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί στη βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία. 

Αλλάζει πάλι ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ. Νέες αλλαγές στον νόμο του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε το ΥΠΟΙΚ. Παίρνει πίσω και την ενσωμάτωση των αγροτεμαχίων στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου και την κατάργηση των εκπτώσεων για όσους έχουν εισοδήματα από τόκους. Από Σεπτέμβριο η πληρωμή του φόρου, σε πέντε δόσεις η αποπληρωμή. 

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο - σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των μαστιχόδεντρων. Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί, από τη μεγάλη σημερινή δασική πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί. Σκληρή μάχη με την φωτιά δίνουν στα Μαστιχοχώρια οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. 

Εκτεταμένες ζημιές στο ΑΠΘ καταγγέλλουν πανεπιστημιακοίΚαταστροφές, παραβιάσεις, διαρρήξεις κλοπές και συνθήματα. Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η κατασκήνωση με θέμα «No Border» η οποία λειτουργούσε εδώ και περίπου δέκα ημέρες στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τη Δευτέρα αναχωρούσαν και οι τελευταίοι συμμετέχοντες συγκεντρώνοντας τις σκηνές και τα τροχόσπιτα με τα οποία είχαν κατασκηνώσει στην Πανεπιστημιούπολη. 

Αναστασιάδης - Νετανιάχου: Έργα στον τομέα της ενέργειας, με βάση με το διεθνές δίκαιο. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση τους, συμφώνησαν πως, στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, η επίλυση των διαφορών μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Στη Verizon περνάει το Yahoo αντί 4,83 δισ. δολαρίων Στα χέρια της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας επικοινωνιών Verizon θα περάσει το Yahoo αντί 4,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,4 δισ. ευρώ), μετά από οκτώ έτη συνεχούς μείωσης των εσόδων του πάλαι ποτέ ιντερνετικού κολοσσού. Νωρίτερα το 2015, η Verizon είχε εξαγοράσει αντί 4,4 δισ. δολαρίων (4 δισ. ευρώ) και την AOL.

Γιουνκέρ: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε. αν επαναφέρει τη θανατική ποινή. Με μία ιδιαίτερα αυστηρή προειδοποίηση προς την Aγκυρα τοποθετήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Kομισιόν, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν έχει θέση στην E.E. αν επαναφέρει την θανατική ποινή.

Σενάριο αποχώρησης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει η Ν. Στέρτζον. Αν και η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου της από την Ε.Ε, οι ψηφοφόροι της Σκωτίας υποστήριξαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους υπέρ του Bremain. «Αν διαπιστώσουμε ότι τα συμφέροντά μας δεν μπορούν να προστατευθούν στο πλαίσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, η ανεξαρτησία πρέπει να είναι μια από αυτές τις επιλογές που η Σκωτία πρέπει να έχει το δικαίωμα να εξετάσει», διευκρίνισε η Στέρτζον σε ομιλία της. 

Μόνον μία ιταλική τράπεζα φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test. Μόνον η τράπεζα Monte Paschi di Siena φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα, ο ιταλικός Τύπος. Τα επίσημα αποτελέσματα των stress test πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου