6 Νοεμβρίου 2016

Εμίρης του Κατάρ: «Ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα»

Εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα που συναντά η προσπάθεια του κρατικού ομίλου του Κατάρ Al Rayan να επενδύσει σε νησιά του Ιονίου, εμφανίζεται ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ο οποίος -αν και έχει παραδώσει από το 2013 τα ηνία του εμιράτου στον γιο του Ταμίμ- ασχολείται προσωπικά με τις επενδύσεις του ομίλου στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με τη Realnews, την οργισμένη αντίδραση του Αλ Θάνι προκαλούν οι αλλεπάλληλες δικαστικές περιπέτειες που είχαν ως αποτέλεσμα το πάγωμα των σχεδίων του ομίλου για το Ναυάγιο της Ζακύνθου και τη νήσο Οξυά, αλλά και τα προβλήματα στην κατασκευή του ξενοδοχείου «Miramare» στην Κέρκυρα. 

το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης, έκανε λόγο για «εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ».

Παράλληλα, φέρεται να εξέφρασε την απορία «πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει», καταλήγοντας ότι «είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κατάρ προτίθεται να στείλει ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα, με μπλόκο των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους. 

Πηγή: news.in.gr 06.11.2016 

Σχετική ανάρτηση: Έκταση 15.000 στρ. στη Ζάκυνθο αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου