10 Οκτωβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 10.10.2021

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου, κατά την συζήτηση στη Βουλή της Ελληνογαλλικής αμυντικής Συμφωνίας, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την ΝΔ. Υπερσύγχρονα όπλα μας πουλάνε οι Γάλλοι και όχι μυαλά! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στoν «Ελεύθερο Τύπο».

Ο Κων. Μπογδάνος στην ομιλία του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές», ενώ νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι «ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας»... Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος είπε σε επικριτικό ύφος: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας και το μέλλον της. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι... Εγώ λέω σήμερα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη».

Αντιδράσεις αρχικά, και «όχι» στη συνέχεια στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία από τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του στη Βουλή. Ένα ακόμη σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στoν «Ελεύθερο Τύπο»: 


Υπενθυμίζεται ότι η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία υπερψηφίστηκε με 191 «ναι» ενώ κατά ψήφισαν 109 βουλευτές. Ειδικότερα, τη συμφωνία υπερψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής καθώς επίσης και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Όχι» είπαν 109 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Προγήθηκε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου