27 Οκτωβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.10.2021

Άνδρας ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή γιατί δεν άντεχε τη ζωή στο σπίτι του. Συνέβη στην Ιταλία. 
Έξι εκατομμυρίων ετών τα απολιθωμένα «ανθρώπινα» ίχνη που βρέθηκαν στην Κρήτη;
«Dubai Eye», η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή ρόδα του κόσμου στο Ντουμπάι.

Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή γιατί δεν άντεχε τη ζωή στο σπίτι του.
Ένας άνδρας σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία πήγε σε αστυνομικό τμήμα ζητώντας να φυλακιστεί επειδή βρήκε τη ζωή στο σπίτι με τη γυναίκα του αφόρητη, δήλωσαν οι αστυνομικοί την Κυριακή. «Ακούστε, η ζωή στο σπίτι μου έχει γίνει κόλαση, δεν αντέχω άλλο, θέλω να πάω φυλακή"» είπε. Μετά από αυτό, ο άνδρας συνελήφθη αμέσως για παράβαση του κατ' οίκον περιορισμού του και οι δικαστικές αρχές διέταξαν τη μεταφορά του στη φυλακή.
Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλβανό υπήκοο, που ζει στο Guidonia Montecelio κοντά στη Ρώμη, που βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό για αρκετούς μήνες για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και αναμενόταν να παραμείνει εκεί για αρκετά ακόμη χρόνια.
Πηγή: naftemporiki.gr

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;
Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports, τα 50 απολιθωμένα ίχνη που βρέθηκαν στην Κρήτη το 2002 και οι Ακαδημαϊκοί εκτιμούσαν πως ήταν ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων χρόνων, φαίνεται πως είναι 6,05 εκατ. ετών, δηλαδή κατά 300.000 και πλέον χρόνια αρχαιότερα.
Οι πατημασιές αυτές, που θεωρείται πως είναι ανθρωπογενείς, ίσως θέσουν εν αμφιβόλω την επικρατούσα άποψη για την ανθρώπινη εξέλιξη και ανατρέψουν την πεποίθηση των επιστημόνων πως ο σύγχρονος άνθρωπος κατάγεται από την Αφρική.
Όπως λένε οι ερευνητές, είναι πιθανό το δίποδο πλάσμα που άφησε πίσω του αυτά τα ίχνη να ήταν μέλος του Graecopithecus freybergi (γραικοπίθηκος του Φράιμπεργκ), πρόγονος του πρώιμου ανθρώπου που είχε ανακαλυφθεί το 1944 και του δόθηκε το παρωνύμιο «Ελ Γκρέκο».
Σημειώνεται πως τα ίχνη αυτά ανακάλυψε, το 2002, στο χωριό Τράχηλος, κατά τη διάρκεια διακοπών του στην Κρήτη, ο παλαιοντολόγος Gerard Gierliński. Κάποιοι όμως επιστήμονες εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τα ίχνη αυτά, ισχυριζόμενοι πως το είδος του Γραικοπίθηκου Φράιμπεργκ δεν υπήρξε καν.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Dubai Eye: Δείτε την πιο μεγάλη και εντυπωσιακή ρόδα του κόσμου.
Το Ντουμπάι εγκαινίασε πριν μερικές ημέρες άλλο ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο που σίγουρα θα κερδίσει τους επισκέπτες του. Ο λόγος για το Dubai Eye ή αλλιώς Ain Dubai, τη μεγαλύτερη ρόδα παρατήρησης του κόσμου, η οποία φτάνει τα 250 μέτρα ύψος, δηλαδή 115 μέτρα υψηλότερη από το δημοφιλές London Eye. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 9 χιλιάδες τόνοι ατσάλι, περίπου δηλαδή 25% περισσότερο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι.
Η ρόδα βρίσκεται στο τεχνητό νησί Bluewaters και άνοιξε στις 21 Οκτωβρίου για το κοινό σε μια φαντασμαγορική βραδιά με πυροτεχνήματα και σόου με drone. Μπορεί να «φιλοξενήσει» 1750 επισκέπτες μέσα σε 48 κάψουλες σε μια περιστροφή, η οποία κρατά 38 λεπτά και σίγουρα προσφέρει την καλύτερη θέα στην πόλη, ενώ το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 30 ευρώ.
Πηγή: clickatlife.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου