23 Οκτωβρίου 2021

Τσίπρας: Ένας φτηνός Βαλκάνιος Κουρτς ο Μητσοτάκης!

Τον πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές για νίκη και σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Παράλληλα 
άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ενώ χαρακτήρησε τον πρωθυπουργό ως "ένα φτηνό Βαλκάνιο Κουρτς"!

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα», εξηγώντας ότι «η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη... Γιατί η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί»...

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνέπειες της πολιτικής της στον ελληνικό λαό, «που τον έχει φτάσει στα όριά του», υπογαμμίζοντας 6 σημεία:
- Πρώτον: Έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία με πάνω από 15.000 νεκρούς.
- Δεύτερον: 'Αφησε τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίξει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
- Τρίτον: Έβαλε στο σημάδι τον εργαζόμενο κόσμο, καταργώντας το 8ωρο.
- Τέταρτον: Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη κατεδαφίζοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
- Πέμπτο: Διέλυσε την Παιδεία. Πετώντας 40.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ.
- Και, τέλος, μετέτρεψε το κράτος σε μαγαζί και το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανώνυμη εταιρία, που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα, υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της.

Στρέφοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πυρά του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι «όλα αυτά έχουν ενορχηστρωτή και καθοδηγητή, τον άριστο γόνο, που αποδείχτηκε όμως ένας φτηνός Βαλκάνιος Κουρτς. Που κρύβει την ανικανότητα και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες και υποτακτικούς». 
Κάνοντας αναφορά στα θέματα διαφάνειας είπε, «τρέμει τώρα στην ιδέα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή με τις ψήφους όλης της αντιπολίτευσης για τη λίστα Πέτσα, παρά ότι θα έχει τη πλειοψηφία στην Επιτροπή. Όπως τρέμει και τις αποκαλύψεις από τη διεθνή δημοσιογραφική έρευνα των Pandora Papers, για τις offshore και τη διαφθορά πολιτικών προσώπων, για αυτό και δίνει γραμμή στους ευρωβουλευτές του να μην υπερψηφίσουν για να ξεκινήσουν οι έρευνες».

Γ. Οικονομου: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με «λάσπη» και ύβρεις

Για έναν «κακό πρωθυπουργό μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, που προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με ύβρεις και λάσπη» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε σχόλιο του για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο του κ. Οικονόμου: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε ένας κακός πρωθυπουργός μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, γεμάτης ψέματα και αυταπάτες. Σήμερα προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με «λάσπη» και ύβρεις. Στην πορεία αυτή θα είναι μόνος του. Δική μας έγνοια είναι η Ελλάδα που αλλάζει, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».

Πηγή: Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου