26 Οκτωβρίου 2021

Σκίτσα για τη Φώφη Γεννηματά

Έφυγε την Δευτέρα από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 56 ετών, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία της το βράδυ της Κυριακής. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 12 Οκτωβρίου, λόγω υποτροπής της βασικής της νόσου, του καρκίνου. Είχε όμως μείνει όρθια ως το τέλος. Εδώ σε κάποια σκίτσα: 

Επάνω αριστερά, σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή». 

Το παιχνίδι της μοίρας έφερε το τέλος του βίου της σχεδόν στην ίδια ηλικία που έχασαν την ίδια μάχη οι γονείς της. Ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς πέθανε στα 55 του χρόνια και η μητέρα της, Κάκια Βέργου, είχε φύγει στα 54 της. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για τον καρκίνο και με τη στάση ζωής της έδινε ένα πολύ σπουδαίο και διαρκές μάθημα. Ουδέποτε το έβαλε κάτω, ουδέποτε παραιτήθηκε από την ίδια τη ζωή. Στις παρακαταθήκες της μένει η φράση πως «αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι». Μια φράση με μεγάλη δύναμη ψυχής, την οποία έκανε πράξη: η Φώφη Γεννηματά έως ένα 24ωρο πριν μπει στο νοσοκομείο ήταν μάχιμη και όρθια.

Σκίτσο της Έφης Ξένου στα «Νέα»:

Σε δήλωσή της για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας».

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το «Ελλάδα 24». Στη Βουλή, τα βήματα της 
Φώφης Γεννηματά που διακρίνεται αμυδρά στο βάθος της εικόνας:

Αναστολή του νομοθετικού έργου για την τρέχουσα εβδομάδα και του κοινοβουλευτικού έργου, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Σκίτσο του Ηλία Ταμπακέα:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Protagon.gr. Η θέση της στον παράδεισο:

Ένα ακόμη σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή». Ένας κανονικός άνθρωπος που ...χάλαγε την πιάτσα!

Η σορός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχετική ανάρτηση: Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου