7 Οκτωβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 7.10.2021

Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ρόλο του μαέστρου, θυμωμένο, γιατί το πρώτο βιολί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ...πριονίζει την συμφωνία! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Και ένα σχετικό σύντομο ρεπορτάζ:

Υπερψηφίστηκε με 191 «ναι» επί της αρχής το σχέδιο νόμου της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας. Κατά ψήφισαν 109 βουλευτές. Ειδικότερα, τη συμφωνία υπερψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής καθώς επίσης και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Όχι» είπαν 109 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Προγήθηκε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Αλέξης Τσίπρας: «Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε κακή. «Τις πράξεις και την ψήφο μας θα την κρίνουν οι πολίτες», σημείωσε. Καταλόγισε, δε, στην κυβέρνηση ότι «φουσκώνει» τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας κατά 10 δισ. ευρώ, χωρίς εγγύηση συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. «Πού θα φτάσει ο λογαριασμός και ποιος θα τον πληρώσει;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου