31 Οκτωβρίου 2021

Προπηλάκισαν Πνευμονολόγους σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα

Μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε ταβέρνα στο Καστράκι, στην Καλαμπάκα, όχι μόνο δεν τήρησαν τα μέτρα για την προστασία των πελατών, αλλά και προπηλάκισαν καθηγητές Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής, όταν εκείνοι ευγενικά τους ρώτησαν γιατί δεν έγινε έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Λεπτομέρειες για το περιστατικό στην Καλαμπάκα έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα σεμινάριο.

«Δεν ήμουν εγώ αλλά ένας άλλος συνάδελφος -εγώ δεν μίλησα καν- που πήγε στη διεύθυνση του καταστήματος και είπε "παιδιά για λόγους υγειονομικούς πρέπει να ζητάτε πιστοποιητικά εμβολιασμού". Τότε ένας νεαρός μπρατσωμένος, δεν ξέρω αν ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη, ήρθε στο τραπέζι και ζήτησε το λόγο, ενώ μας έλεγαν δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε στο μαγαζί μας. Μας διώξανε κακήν κακώς από το μαγαζί και στο τέλος έπεσαν και πάνω μας», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, και πρόσθεσε:

«Εκ των υστέρων όταν είπα ότι θα βγάλω το περιστατικό στις ειδήσεις γιατί είναι απαράδεκτο, με απείλησε ότι θα έρθει στο νοσοκομείο που δουλεύω να με βρει και αν τολμήσω να παραμείνω στην Καλαμπάκα το βράδυ "θα μου κάψει το αυτοκίνητο"
».

Τα Μετέωρα από το Καστράκι Καλαμπάκας

Ο καθηγητής σημείωσε ότι στην ίδια περιοχή, σε άλλο χώρο εστίασης, οι έλεγχοι γίνονταν κανονικά και μάλιστα έρχονταν οι εργαζόμενοι και ρωτούσαν για την τρίτη δόση.

Ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε ότι δεν κατέθεσε μήνυση γιατί σκοπός του δεν είναι να εκδικηθεί κανέναν αλλά να περάσει το μήνυμα για την ανάγκη ελέγχων και εμβολιασμού. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία γιατί δεν είναι δυνατόν το «πρώτο μήνυμα που λαμβάνει κάθε πρωί να γράφει «Βασιλακόπουλε ψόφα».

Xθες, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ αντιδρώντας στο περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου προπηλακίστηκαν πνευμονολόγοι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής».

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

Πηγές: kathimerini.grskai.gr

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος
    🇬🇷🇬🇧🇬🇧🇬🇧👑👑👑👑👑🔴🔴⚽️🇬🇷⚽️🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    δε συμφωνώ με τέτοια πράγματα


    ΑπάντησηΔιαγραφή