15 Οκτωβρίου 2021

Αντιεξουσιαστές χτίζουν αυθαίρετο στέκι στο ΕΜΠ που τελικά ξηλώνεται!

Φοιτητές, που αυτοτοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, χτίζουν το δικό τους στέκι σε αίθουσα του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου! Σήμερα, ο αυθαίρετος τοίχος κατεδαφίστηκε και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου, συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. Το σχετικό ρεπορτάζ από την kathimerini.gr:

Ξηλώθηκε συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. το… αυθαίρετο των αντιεξουσιαστών

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ 
(Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες ανέγερσης τοίχου που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν. Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», τις τελευταίες ημέρες μικρή ομάδα φοιτητών που αυτοτοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, παρεμπόδιζαν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των φοιτητών για τον κορωνοϊό. Αλλά εκτός αυτού, η ομάδα έλαβε την απόφαση να φτιάξει το δικό της στέκι, παίρνοντας αίθουσα του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοσμητεία, χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo, που είχε κατασκευαστεί αρχικά ως χώρος εκδηλώσεων. Η αίθουσα είχε καταληφθεί από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα χθεσινά χτισίματα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα, ενώ το συνεργείο οικοδομών αποτελείτο από τέσσερα άτομα. Πρόθεση των αντιεξουσιαστών είναι να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της. Ο πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία.

Επίσης, χθες η ίδια ομάδα ατόμων δέσμευσε αυθαιρέτως αμφιθέατρο της σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της σχολής, η οποία ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της σχολής σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες. Επίσης, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες.

Πηγή: kathimerini.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου