14 Οκτωβρίου 2021

Σε Σκίτσα η επέλαση της κακοκαιρίας με τις σοβαρές πλημμύρες

Eπέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Οι βροχές και καταιγίδες που ξεκίνησαν από τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Εδώ, κάποια σχετικά σκίτσα. 
Επάνω αριστερά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται εν όψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Βροχές και καταιγίδες, όμως ο σύμμαχος Μακρόν μας στέλνει ομπρέλες! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr:

Τελικά έστειλαν τα ... Canadair που είχαμε ζητήσει το καλοκαίρι! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή». Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα με σοβαρές πλημμύρες έπληξαν (μετά τις φωτιές) την βόρεια Εύβοια. 

Σοβαρές πλημμύρες έχουν προκληθεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αττική, όπου παρατηρείται κυκλοφοριακό έμφραγμα σε βασικές οδικές αρτηρίες, αφού πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Λόγω των έντονων φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε όλη την Αττική. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Η απάντηση στην "Πολιτική Προστασία".  Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη:

Υπομονή, μας λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχονται οι ... φρεγάτες! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»:

Βόρεια Εύβοια: Μετά την καταστροφική πυρκαγιά ήρθε, λίγες μέρες πριν, και η καταστροφική πλημμύρα. Η κάθοδος του νερού της βροχής ήταν σφοδρή στα παραλιακά σημεία της Βόρειας Εύβοιας, αφού δεν υπάρχει πια δάσος να το συγκρατήσει. Οι ζημιές από τις πλημμύρες στις παραλίες της Αγίας Άννας, του Αχλαδίου και τις Κοτσικιάς ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. 

Βόρεια Εύβοια: Οι φωτιές ήταν ψηλά, οι πλημμύρες χαμηλά, άρα κάποιος ... σωλήνας τρύπησε! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή»:

Νέα εποχή στην αντιμετώπιση των κρίσεων! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Protagon.gr:

Καταστροφές και στην Κρήτη: Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr:

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου