26 Οκτωβρίου 2021

«Δυσκολίες της ζωής» - H φωτογραφία της χρονιάς

Συγκλονιστική στιγμή πατέρα και γιου με φόντο τον πόλεμο στη Συρία

Το σκληρό «πρόσωπο» του πολέμου αποτυπώνεται σε μία συγκλονιστική φωτογραφία, η οποία βραβεύτηκε, ως η καλύτερη της χρονιάς, στο διαγωνισμό Siena International Photo Awards.

Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Συρία, περιγράφονται χωρίς λέξεις, μέσα από την αγκαλιά ενός πατέρα που έχει χάσει το ένα του πόδι με τον γιο του που έχει γεννηθεί χωρίς άκρα.

Στη Σιένα της Ιταλίας διοργανώθηκαν τα διεθνή βραβεία φωτογραφίας, με το σημαντικότερο βραβείο, αυτό του «Φωτογράφου της Χρονιάς» να αποσπά ο Τούρκος Μεχμέτ Ασλάν με τη φωτογραφία του «Hardship of Life», (Δυσκολίες της ζωής).


«Ενώ ψωνίζει στην αγορά στη Συρία, ο Μουνζίρ χάνει το δεξί του πόδι λόγω μιας βόμβας που πέφτει. Η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την ώρα, εισπνέει το αέριο σαρίν (νεύρων) που απελευθερώθηκε. Ο Μουσταφά, που ήρθε στον κόσμο, ανοίγει τα μάτια του στον κόσμο χωρίς κανένα άκρο με την επίδραση του αερίου σαρίν» γράφει ο φωτογράφος στο Instagram.

Πρόκειται για μια πολύ «δυνατή» εικόνα, τραβηγμένη στην περιοχή Reyhanli, στην τουρκική επαρχία Hatay, στα σύνορα με τη Συρία, η οποία αποτυπώνει ακριβώς τη φρίκη του πολέμου. Η φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εικόνες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους από 163 χώρες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου