13 Οκτωβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 13.10.2021

Η βίλα του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι. για να μην κατεδαφιστεί μάζεψαν υπογραφές και τα κατάφεραν!
Εργοστάσιο της Tesla στον Άρη, εντός των επόμενων 40 ετών, θέλει να κατασκευάσει ο Ελον Μασκ.
Συμμερίζεται τις ανησυχίες της Γκρέτα Τούνμπεργκ για το κλίμα ο πρίγκιπας Κάρολος και κατηγορεί τους ηγέτες για «30 χρόνια μπλα, μπλα, μπλα»!

Αλ Καπόνε: 25.000 υπογραφές για να μην κατεδαφιστεί η βίλα του στο Μαϊάμι.

Ο πιο διαβόητος γκάγκστερ όλων των εποχών, ο Αλ Καπόνε, εξακολουθεί να γοητεύει με την ιστορία του τους λάτρεις της αμερικανικής σύγχρονης ιστορίας. Συνολικά 25.000 άτομα υπέγραψαν διαδικτυακή αίτηση για να μην καταστραφεί το σπίτι στο οποίο ο Αλ Καπόνε άφησε την τελευταία του πνοή το 1947, έπειτα από καρδιακή ανακοπή.


Οι κάτοικοι του Μαϊάμι Μπιτς «ξεσηκώθηκαν» όταν έμαθαν τα σχέδια των εργολάβων, που είχαν αγοράσει την οικία του Καπόνε, να την κατεδαφίσουν και στη θέση του οικοπέδου να κατασκευάσουν μια σύγχρονη οικία. Το σπίτι στο Μαϊάμι «σώθηκε» από την κατεδάφιση χάρη στις προσπάθειες κατοίκων της περιοχής που ξεκίνησαν μια ηλεκτρονική καμπάνια ζητώντας να διατηρηθεί η «ιστορική» οικία.

Η online κινητοποίηση για να σωθεί το σπίτι του διαβόητου γκάνγκστερ που είχε χτιστεί το 1922, ως «κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας» έφερε αποτέλεσμα, και λίγο αργότερα «άλλαξε χέρια» έναντι 15,5 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: naftemporiki.gr

«Θα φτιάξω εργοστάσιο της Tesla στον Άρη» λέει ο Ελον Μασκ.

Ο πολυπράγμων νοτιοαφρικανικής καταγωγής Αμερικανός μεγιστάνας Ελον Μασκ βρίσκει πάντα τρόπο να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
To τελευταίο του «χτύπημα» έγινε σε συνάντηση που είχε με μετόχους της Tesla, όταν κάποιος μέτοχος προσπάθησε να τον προβοκάρει λέγοντάς του «πότε η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων θα φτιάξει αυτοκίνητα έξω από τη Γη». Όπως ήταν αναμενόμενο ο 50χρονος Μασκ σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι «θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο της Tesla στον Άρη και αυτός να ζει για το δει να λειτουργεί»!
Υποστήριξε πως θα μπορούσε (θεωρητικα) να γίνει ένα τέτοιο εργοστάσιο στον Κόκκινο Πλανήτη εντός των επόμενων 40 ετών. Όπως είπε η διαστημική του εταιρεία, η Space X, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2026 και αν όλα πάνε καλά μέχρι το 2050 μπορεί να δημιουργηθεί μια αποικία ενός εκατ. ανθρώπων στον Άρη!
Πηγή: Ναυτεμπορική

Ο πρίγκιπας Κάρολος συμμερίζεται τις ανησυχίες της Γκρέτα για το κλίμα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας δήλωσε ότι συμμερίζεται στις ανησυχίες της Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλων ακτιβιστών υπέρ του περιβάλλοντος, ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες «απλά μιλούν» για την κλιματική αλλαγή και δεν κάνουν αρκετά για να αποτρέψουν το καταστροφικό της αντίκτυπο.
«Απλά μιλούν», δήλωσε ο Κάρολος στην τηλεόραση του BBC, σε μια συνέντευξη που βγήκε την Δευτέρα στον αέρα. «Και το πρόβλημα είναι να υπάρξει δράση επί τόπου».
Οι απόψεις του απηχούν σχόλια της Τούνμπεργκ και άλλων νεαρών ακτιβιστών στην εκδήλωση Youth4Climate στην Ιταλία τον περασμένο μήνα όταν κατηγόρησε τους ηγέτες για «30 χρόνια μπλα, μπλα, μπλα».
Μιλώντας ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26, ο 72χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε ότι κατανοεί για ποιο λόγοι οι ακτιβιστές αναλαμβάνουν δράση όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδράνεια των πολιτικών.
Πηγή: naftemporiki.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου