11 Οκτωβρίου 2021

Μετρούν πληγές Εύβοια και Πήλιο από τις πλημμύρες

Τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Αθηνά μετρούν η βόρεια Εύβοια, η Μαγνησία, καθώς και η δυτική Πελοπόννησος, τη στιγμή που και σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα. 
(Φωτ. επάνω αριστερά: AP Photo- Thodoris Nikolaou).

Οι ζημιές από τις πλημμύρες ιδιαιτέρως στη Βόρεια Εύβοια αλλά και στη Μαγνησία και τη Δυτική Πελοπόννησο είναι πολύ μεγάλες από την πρώτη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου.

Η κάθοδος του νερού της βροχής ήταν σφοδρή στα παραλιακά σημεία της Βόρειας Εύβοιας, αφού δεν υπάρχει πια δάσος να το συγκρατήσει, παρασύροντας ό,τι έβρισκε στον δρόμο του.


«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπρουνιώτης. «Μετά την καταστροφική πυρκαγιά είναι και η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Η παραλία της Αγίας Άννας, η παραλία Αχλαδίου και η παραλία Κοτσικιάς. Έχουν καταστραφεί τα παραλιακά μέτωπα, τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια» τόνισε.

Χείμαρρος παρέσυρε ολόκληρο σπίτι στην περιοχή, ενώ η παραλία γέμισε με πολλά βαριά φερτά αντικείμενα.

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία 'Αννα της Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποίησε κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση. Ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Έυβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Στη Μακρυρράχη του Πηλίου αποκολλήθηκε κομμάτι του βουνού και έπεσε στο χωριό, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό, πέρα από τις ζημιές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η βροχή που έπεσε στη Ζαγορά Πηλίου ανήλθε στα 700 χιλιοστά, δηλαδή τη διπλάσια ποσότητα όσης εκτιμάται ότι πέφτει για έναν ολόκληρο χρόνο στην Αθήνα.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου