29 Οκτωβρίου 2021

Το Σκίτσο της Ημέρας 29.10.2021

Στο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα 24", η επίσκεψη των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Αλέξη Τσίπρα στο "ΣΥ-ΡΟΜΑ" για να εκφράσουν την σύμπαράστασή τους μετά τον θάνατο του 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα. Αξίζει όμως, εκτός από τα σκίτσα των 
Τζανακόπουλου - Τσίπρα να προσεχθούν και κάποιες λεπτομέριες στο σκίτσο, όπως: η τεντα απο τα εγκαινια του ΜΕΤΡΟ Θεσσ/κης με το πανό ΣΥ-ΡΟΜΑ, το μαξιλάρι από το Costa Navarino στην πλαστική καρέκλα, το ΟΧΙ του δημοψηφισματος, η τσαλακωμένη αφίσα των ΑΝΕΛ και η φωτογραφία του Βελουχιωτη στα σκουπίδια κλπ.

Και το σύντομο ρεπορτάζ:

Στις 26.10.2021, ο βουλευτής και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη, του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην άγρια καταδίωξη του κλεμμένου λευκού Hyundai από την Ομάδα ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα. «Επισκεφθήκαμε την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών την Παρασκευή 22-10-21 το βράδυ. Εκφράσαμε την βαθιά θλίψη μας και δεσμευτήκαμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια», έγραψε στη σχετική του ανάρτηση στο Twitter ο κ. Τζανακόπουλος. «Οι εικόνες που αντικρίζουμε εδώ στον καταυλισμό, είναι εικόνες αποκλεισμού, είναι εικόνες ακραίας φτώχειας και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους Ρομά», σχολίασε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ σ
τις 23.10.2021, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν. Ενα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί.

Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, αποφάσισε στις 28.10.2021 η 4η ανακρίτρια Πειραιά με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου