28 Οκτωβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.10.2021

28η Οκτωβρίου σήμερα, ημέρα του ΟΧΙ, με παρελάσεις αλλά και μέτρα προστασίας από την πανδημία. Παράλληλα φτάνει στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η καγεκλάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, «μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα» όπως γράφει η γερμανική Bild. «Go back madame Merkel» είχε πεί κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας για να κάνει στη συνέχεια τη γνωστή κωλοτούμπα. Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Και ένα σύντομο ρεπορτάζ:

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει ιδιωτικό δείπνο στην καγκελάριο. Αύριο, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Η Άγγελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Την Πέμπτη προσγειώνεται μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα: η Άνγκελα Μέρκελ» γράφει η γερμανική Bild, σε άρθρο το οποίο τιτλοφορεί «Η χρεωκοπία των Ελλήνων κόστισε στην Ευρώπη 600 δις». Σύμφωνα με την εφημερίδα «η γερμανίδα καγκελάριος εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα των μισητών Γερμανών μετά τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μια τέτοια σύγκριση είναι φυσιολογική στην Αθήνα: Εικόνες της Μέρκελ και του Σόιμπλε κυκλοφορούν εδώ για χρόνια με γένια του Χίτλερ, περιβραχιόνια με σβάστικα, σε τανκς ή ως φρουροί των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η Μέρκελ θέλει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο: Σήμερα και την Παρασκευή σκοπεύει να αποχαιρετήσει τις κρίσεις της - τη δημοσιονομική και την προσφυγική. Και οι δύο προέρχονται από εδώ – από την Ελλάδα». (από τη Deutsche Welle)

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου