8 Οκτωβρίου 2021

Η Ιntrasoft μεταβιβάζεται στη δανέζικη Netcompany

Σε δεσμευτική συμφωνία με τη δανέζικη εταιρεία NETCOMPANY GROUP A/S για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προχώρησε η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της αγοράστριας εταιρείας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2021, η INTRACOM HOLDINGS, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, έχει προχωρήσει σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης: NETC) για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής προηγμένων υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, με ισχυρή διεθνή παρουσία και εξειδίκευση.

Με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91,74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους € 166,8 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις
».

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:
«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της».

Σχετικά με την NETCOMPANY
H NETCOMPANY (NETC) είναι μια εταιρεία πληροφορικής νέας γενιάς, η οποία παρέχει στρατηγικές λύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω βασικών συστημάτων και υπηρεσιών υποδομής. Η Netcompany πιστεύει σε ευέλικτες, ανθεκτικές στο μέλλον λύσεις, βασισμένες στις συνιστώσες της πλατφόρμας που εξελίσσει η εταρεία και που εξασφαλίζουν πλήρη ευελιξία και ευκαιρίες για συνεχή καινοτομία. Η NETCOMPANY ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη. Σήμερα, είναι μια διεθνής εταιρεία με περισσότερους από 3500 υπαλλήλους που εκτείνονται σε 6 χώρες. Τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας για το 2020 είναι: Πωλήσεις DKK 2.839 εκατ. (c.€ 381 εκατ.) και EBITA DKK 744 εκατ. (c.€ 100 εκατ). Η Netcompany είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης με κεφαλαιοποίηση €4,9 δις. Περισσότερες πληροφορίες: www.netcompany.com/int

Σχετικά με την INTRASOFT INTERNATIONAL
Η INTRASOFT INTERNATIONAL ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως. Τα ενοποιημένα μεγέθη του Ομίλου INTRASOFT INTERNATIONAL για το 2020 ήταν: Πωλήσεις € 197 εκατ., EBITDA: € 18 εκατ., EBIT: € 10,6 εκατ, Ανεκτέλεστο Συμβάσεων: € 702 εκατ. (www.intrasoft-intl.com)

Σχετικά με την INTRACOM HOLDINGS
Η INTRACOM ιδρύθηκε το 1977 και από το 1990 είναι εισηγμένη στο Χ.Α. Το Δεκέμβριο του 2005 η INTRACOM μετατρέπεται σε εταιρεία συμμετοχών και μετονομάζεται σε INTRACOM HOLDINGS, μητρική των νέων θυγατρικών εταιρειών INTRACOM TELECOM, INTRACOM ΙΤ Services (η οποία το 2012 συγχωνεύτηκε με την INTRASOFT INTERNATIONAL) και INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS (IDE). Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της η INTRACOM εξελίχθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας, στρατηγικά τοποθετημένο σε ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς, με πλήθος θυγατρικών σε 16 χώρες και διεθνές αποτύπωμα σε 70 χώρες. Οι σημαντικότερες εταιρίες του χαρτοφυλακίου της είναι οι: IDE (η μεγαλύτερη εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων στην Ελλάδα), η ΙNTRAKAT (ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα σε έργα υποδομών υψηλής τεχνολογίας), και ο όμιλος της INTRADEVELOPMENT (ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών ακινήτων στην Ελλάδα). Περισσότερες πληροφορίες: www.intracom.com

Πηγή: athexgroup.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου