1 Οκτωβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 1.10.2021

(Upd) Ανάρπαστο έχει γίνει το αρκουδάκι με τα χαρακτηριστικά της Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει σε πανεπιστήμια τα χρήματα από τις βραβεύσεις του.
Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τουρκία που έκανε αίσθηση.
5.000 ακίνητα προστέθηκαν στο Ε9 και αφού δηλώθηκε ότι υπέστησαν ζημιά από πυρκαγιές στη συνέχεια διεγράφηκαν.
Εάν είστε Κινέζα, ο πρόεδρος Σι είναι στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά και στην αίθουσα του τοκετού!

Μια "καγκελάριος" για χάδια. 
Η Άγκελα Μέρκελ αποχωρεί. Μένει όμως το αρκουδάκι με τα χαρακτηριστικά της για να θυμίζει τα 16 χρόνια που πέρασε ως καγκελάριος από την πολιτική της Γερμανίας. Την ιδέα είχε ο Μάρτιν Χέρμαν. Είναι ιδιοκτήτης βιοτεχνίας που φτιάχνει αρκουδάκια. Όχι κοινότυπα, αλλά που να έχουν τα χαρακτηριστικά πολιτικών παγκοσμίου βεληνεκούς.
«Το 2005 φτιάξαμε το αρκουδάκι Άντζι, όταν η Μέρκελ ανέλαβε καγκελάριος. Και στη συνέχεια είχαμε την ιδέα να φτιάξουμε άλλο ένα για να την τιμήσουμε μετά τα όσα επέτυχε επί 16 χρόνια» λέει ο Μάρτιν Χέρμαν. Το αρκουδάκι μοιάζει καταπληκτικά με τη Μέρκελ. Το ίδιο χτένισμα, το ίδιο κολιέ από πέρλες με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας, το ίδιο μπλέιζερ και παντελόνι.
Ακόμη και τα δάχτυλά της είναι «πλεγμένα» σε σχήμα ρόμβου που συνηθίζει όταν στέκεται για να φωτογραφηθεί. Το αρκουδάκι έχει γίνει ανάρπαστο. Ένα από αυτά εστάλη ήδη στην Μέρκελ.
Πηγή: Deutsche Welle 

Αλέξης Τσίπρας: Χρήματα από βραβεύσεις του σε πανεπιστήμια. 
Σε πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας τα ποσά από τις βραβεύσεις του (ευρώ 36.000) για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Με επιστολή του προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα Τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος! 
Πηγή: avgi.gr

Δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την Τουρκία που έκανε αίσθηση.
«Ελλάδα, Θρύλος, Θρησκεία και μέσα στην Τουρκία» αναφέρει σε δήλωσή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 3-0 κόντρα στη Φενέρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη, 
«στην Πόλη μας»!
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχει μεγάλη σημασία αυτή η νίκη μας μες στην Πόλη. Στην Πόλη μας. Είναι κάτι πολύ μεγάλο και αφιερωμένο στους Έλληνες. Ελλάδα, Θρύλος και Θρησκεία μες στην Τουρκία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι... Στα δύσκολα ονειρευόμαστε. Να το βλέπουν αυτό όποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι μία τεράστια νίκη και την αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες. Μία μεγάλη νίκη μες στην Πόλη».
Πηγή: protothema.gr

Απάτες στις αποζημιώσεις πυρόπληκτων:
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ έχουν μπει «ύποπτες» αιτήσεις και περίεργες… μεταβολές στο Ε9, καθώς διαπιστώθηκε καταστρατήγηση των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές. 
Ειδκότερα, σε συγκεκριμένη περιφέρεια διαπιστώθηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών ζημιές σε 6 κτίρια και υποβλήθηκαν 500 αιτήσεις για αποζημίωση, ενώ σε περίπου 5.000 περιπτώσεις προστέθηκε ακίνητο στο Ε9 και αφού δηλώθηκε ότι υπέστη ζημιά από τις πυρκαγιές στη συνέχεια διεγράφη. Σε άλλες περιπτώσεις έγινε μεταφορά του ακινήτου… από μη πληττόμενες σε πληττόμενες περιοχές.
Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εάν είστε Κινέζα, ο πρόεδρος Σι είναι στην κρεβατοκάμαρά σας.
Για δεκαετίες, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανησυχούσε για τον υπερπληθυσμό και το 1978 πήρε την απόφαση ότι οι κινεζικές οικογένειες θα μπορούσαν να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί για να περιορίσουν το μέγεθος του πληθυσμού. Μετά από 35 χρόνια άλλαξε η κινεζική πολιτική του ενός παιδιού, με την κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να αποκτήσουν δύο παιδιά, που αργότερα έγιναν τρία.
Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Επόμενος στόχος τέθηκε η επιβράδυνση του ποσοστού των διαζυγίων, με το ΚK της χώρας να επιβάλει μια υποχρεωτική περίοδο «ηρεμίας» πριν από την οριστικοποίηση των διαζυγίων.
Το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός των αμβλώσεων, αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. «Εάν είστε Κινέζα, ο πρόεδρος Σι δεν είναι μόνο στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά και στην αίθουσα του τοκετού», σχολιάζει χαρακτηριστικά το gzeromedia, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνουν οι Κινέζες μηχανές για τη δημιουργία μωρών!
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου